dinsdag, februari 18, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Internationale / 1 Maart Nationale Complimentendag

1 Maart Nationale Complimentendag

  • Nederland
  • Op dinsdag 1 maart a.s. is het voor de 14e keer Nationale Complimentendag in Nederland. Hoe welkom in een wereld waarin de roep om meer verdraagzaamheid met de dag toeneemt, maar de tijd voor echte persoonlijke aandacht alleen maar lijkt af te nemen. Reden om op 1 maart weer eens een dag bewust stil te staan bij wat er eigenlijk allemaal goed- in plaats van fout gaat. En de mensen die hiervoor verantwoordelijk zijn jouw waardering laten blijken.
  • Complimentendag
  • Nationale Complimentendag 2016
  • www.nationalecomplimentendag.nl
  • info@nationalecomplimentendag.nl

In een wereld waarin veel fout gaat; één dag aandacht voor wat goed gaat:

1 maart 2016: Nationale Complimentendag!

Op dinsdag 1 maart a.s. is het voor de 14e keer Nationale Complimentendag in Nederland. Hoe welkom in een wereld waarin de roep om meer verdraagzaamheid met de dag toeneemt, maar de tijd voor echte persoonlijke aandacht alleen maar lijkt af te nemen. Reden om op 1 maart weer eens een dag bewust stil te staan bij wat er eigenlijk allemaal goed- in plaats van fout gaat. En de mensen die hiervoor verantwoordelijk zijn jouw waardering laten blijken. Voor veel landgenoten nog best een hele uitdaging, want complimenteren zit (nog steeds) niet echt in onze volksaard. Jammer en vooral een gemiste kans, want … een compliment kost niets, de voorraad ervan is oneindig en het effect ervan vaak onbetaalbaar! Hoe mooi kun je het krijgen?

Spelregels: Geen commercie!

In tegenstelling tot de commerciële Valentijns-, Secretaresse-, Moeder- of Vaderdag, is de Nationale Complimentendag een dag waarvan het succes niet gekocht kan- of mag worden! Initiatiefnemer Hans Poortvliet: “Deze dag draait om persoonlijke aandacht en oprechte waardering. Twee ‘zaken’ die simpelweg niet te koop zijn, maar mensen, waarschijnlijk juist daarom(!), wel het diepst raken. Vandaar ook de nadrukkelijke ‘Geen commercie spelregels’ op de website.

Nu ook: World Compliment Day!

In Nederland is #complimentendag op 1 maart al jaren trending topic. Soms wel meer dan 24 uur lang. Op zich niet zo vreemd aangezien de dag de universeel diepst menselijke behoefte aanspreekt; de behoefte om gewaardeerd te worden. Reden waarom Poortvliet enkele jaren geleden ook gestart is met World Compliment Day (The most positive day in the world! Nobody wins commercially, everybody wins emotionally) welke elk jaar in meer landen aandacht krijgt. Vooral via Twitter @complimentday en Facebook, maar ook kranten, radio en zelfs TV stations besteden er steeds vaker aandacht aan. “Hoewel niemand er commercieel wijzer van wordt is het toch een nuttig export product” denkt Poortvliet “want veel van de hedendaagse problemen vragen immers om meer onderling begrip, respect en vertrouwen. En niets draagt daar, op persoonlijk vlak, effectiever aan bij dan een persoonlijk gemeend compliment. Hoe klein ook. Daar is namelijk ieder mens gevoelig voor”

Kleine moeite, groot effect!

De mogelijke manieren om op 1 maart iemand een persoonlijk compliment te geven zijn talloos. Bel, mail, sms, whatsApp of gebruik de mogelijkheden op www.nationalecomplimentendag.nl. Daar vindt je naast tips over complimenteren de Nationale Complimentendag Poster en maak je met een paar klikken een persoonlijke ‘Nationale Complimentendag 2016 Award’. Ook kun je een compliment plaatsen op de ‘Nationale Complimentensite’ (de ontvanger krijgt automatisch een kopie via de email). Uiteraard allemaal gratis want een persoonlijk compliment hoeft immers niets te kosten.

Oproep!

Ook dit jaar vragen de initiatiefnemers iedereen weer om op dinsdag 1 maart a.s. minimaal drie personen uit zijn/haar omgeving een oprecht  en persoonlijk compliment te geven. Denk aan je partner, kinderen, opa’s, oma’s, vrienden, vriendinnen, collega’s, vrijwilligers etc. etc. Als we ons daar aan houden, wordt het voor velen ook dit jaar weer een onverwacht bijzondere dag!

Meer informatie over de:

Nationale Complimentendag: www.nationalecomplimentendag.nl

World Compliment Day: www.worldcomplimentday.com

U kunt ook bellen met: 06- 502 06 297 of emailen naar: info@nationalecomplimentendag.nl

Over hpoortvliet

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top