woensdag, juli 8, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Maatschappelijke Organisaties / 1 miljoen euro voor De Hollandsche Molen!
1 miljoen euro voor De Hollandsche Molen!

1 miljoen euro voor De Hollandsche Molen!

  • Nederland
  • De Hollandsche Molen ontvangt 1 miljoen euro van de BankGiro Loterij. Dit werd bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala dat op 10 februari plaatsvond in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Een dolblije Leo Endedijk, directeur van de molenvereniging van Nederland, nam de symbolische cheque juichend in ontvangst.
  • Vereniging de Hollandsche Molen
  • http://www.molens.nl
  • dhm@molens.nl
  • http://www.molens.nl/site/actueel/index.php?id=178

Met dit geld uit de extra trekking voor bijzondere projecten gaat De Hollandsche Molen een speciaal fonds oprichten: het BankGiro Loterij Molenfonds. Hiermee worden de komende jaren niet alleen vele molenrestauraties gerealiseerd. Ook de jaarlijkse Nationale Molendag, de regionale molendagen en de Molenprijs worden dankzij bijdragen uit dit fonds verder uitgebouwd met extra activiteiten en publiciteitsacties. Het fonds bevat naast dit start-miljoen de jaarlijkse vaste bijdrage van de loterij – dit jaar 400.000 euro – voor restauraties.

De Hollandsche Molen is vooral met het oog op de lange termijn van het molenbehoud zeer verheugd over de toekenning. De vereniging beschouwt het fonds namelijk als een ideale aanjager van de toekomstige fondsenwerving voor de molens. Zij hoopt dat de aanpak van het fonds regionale en lokale molenorganisaties en – eigenaren stimuleert ook zelf aan de slag te gaan om geld binnen te halen voor de eigen molen(s). Molens horen bij heel Nederland maar hebben vooral een grote lokale en regionale betekenis.

De Cultuurloterij

De BankGiro Loterij schenkt dit jaar 62,5 miljoen euro aan cultuur in Nederland. De loterij is daarmee de cultuurloterij van Nederland. Maar liefst 66 culturele organisaties ontvingen in de Beurs van Berlage een bijdrage. De bijna 600.000 deelnemers van de BankGiro Loterij maken het mogelijk dat ook dit jaar weer vele vormen van cultuur worden gesteund, waaronder het molenbehoud.

De vereniging is sinds 2001 begunstigde van de BankGiro Loterij. Sindsdien zijn mede dankzij de bijdragen van deze goededoelenloterij talrijke molens hersteld. Daarnaast steunt de loterij de Nationale Molendag, de regionale molendagen en de Molenprijs.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top