donderdag, april 9, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Media & Sociale Netwerken / 10 miljoen views YouTube-kanaal Defensie
10 miljoen views YouTube-kanaal Defensie

10 miljoen views YouTube-kanaal Defensie

  • Nederland
  • In de afgelopen dagen heeft het Defensiekanaal op YouTube de grens van 10 miljoen weergaves bereikt. Op het videokanaal dat eind 2008 begon met korte clips over Defensie, staan inmiddels 998 video’s online.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/12/09/10-miljoen-views-youtube-kanaal-defensie

Toppers

De met afstand best bekeken video, 636.471 keer, is die van de bevrijdingsactie op Somalische piraten in april 2010. Hierin zet een Lynx-helikopter een boardingteam van de Unit Interventie van het Korps Mariniers aan boord van het Duitse koopvaardijschip MS Taipan. De beelden zijn vastgelegd met de helmcamera van een van de leden. De bevrijdingsactie van de bemanning leidde uiteindelijk tot de arrestatie van 10 piraten.

Op plaats 2, met 330.729 weergaves, staat een video van Leopard 2-tanks die over de A2 bulderen op weg naar een oefening in het Belgische Beverlo. De top 3 wordt afgesloten met het derde deel van een videoserie over de Elementaire Commando Opleiding. Hierin is te zien hoe de militairen-in-opleiding hun grenzen opzoeken en verleggen in de Belgische Ardennen. Deze video trok 122.167 kijkers.

Cijfers

De 998 video’s op het YouTube-kanaal van Defensie leverden in ruim 6 jaar tijd bijna 19.000 veelal positieve reacties van kijkers op. In totaal werd ruim 137.000 uur aan videomateriaal bekeken. Opvallend hierbij is het feit dat naast Europese landen ook veel mensen vanuit de Verenigde Staten en Zuid-Korea keken. Het kanaal heeft 13.022 abonnees.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top