maandag, januari 20, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / 18 organisaties nemen deel aan kennis- en handelsmissie Ethiopië
18 organisaties nemen deel aan kennis- en handelsmissie Ethiopië

18 organisaties nemen deel aan kennis- en handelsmissie Ethiopië

  • Nederland
  • Een Nederlandse delegatie met een kennis- en handelsmissie van 18 organisaties brengt dinsdag 17 mei een 4 daags bezoek aan Ethiopië. De missie richt zich op het onderling versterken van kennis en kunde tussen Nederland en Ethiopië en legt de nadruk op de agro- en tuinbouwsector. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), duurzame groei en investeringen in en met lokale ondernemers maken een belangrijk deel uit van het programma.
  • www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.com

De Nederlandse economische samenwerking met Ethiopië is gericht op duurzame investeringen. Nederlandse kennis en kunde kan bijdragen aan economische groei in Ethiopië. De missie richt zich op MVO, duurzame groei, kennis opbouwen en investeren in en met lokale ondernemers. Tijdens het bezoek komt dit onder meer tot uiting in gesprekken met politici, potentiele samenwerkingspartners voor de ondernemers die meereizen en een Dutch Business Day, een netwerk evenement voor de Nederlandse en Ethiopisch gemeenschap waar men nieuwe partners kan ontmoeten. Inspiratie wordt ook opgedaan via diverse bezoeken, zoals aan Moyee coffee, een bedrijf dat met fairchain koffie zorg draagt voor vooruitgang, MVO en een duurzame productie binnen de lokale kaders.

De missie vindt plaats om eerder opgebouwde expertise en kennis te gebruiken voor lokale en Nederlandse partijen. Dit wordt ook weerspiegeld in de samenstelling van de delegatie en het gezamenlijk optreden van bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid. In Ethiopië zijn door toedoen van het Nederlandse bedrijfsleven al 60.000 tot 70.000 directe banen gecreëerd, die zelf weer een veelvoud aan indirecte werkgelegenheid scheppen.  Daarnaast wordt door de overdracht van kennis en technologie lokale capaciteit opgebouwd en is de kwaliteit en kwantiteit van producten toegenomen.

Gedegen kennis en opleiding zijn van wezenlijk belang voor duurzame groei en private sector ontwikkeling. Daarom geeft deze missie expliciet aandacht aan kennis en kunde. De Nederlandse expertise kan Ethiopië versterken om beter aansluiting te vinden op internationale markten. Tijdens de missie zullen de mogelijkheden verkend worden om de samenwerking tussen overheid, onderwijs en bedrijfsleven succesvol in te zetten voor internationaal ondernemen in Ethiopië.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Nederlandse ambassade in Addis Abeba organiseren deze kennis- en handelsmissie samen met partners EP Nuffic, Wageningen UR (WUR), de Rijksdienst voor Ondernemers Nederland (RvO) en het ministerie van Economische Zaken.

Over Content Editor R

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top