zaterdag, februari 22, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Mensen / 197.564 aankomend studenten hebben zich aangemeld
197.564 aankomend studenten hebben zich aangemeld

197.564 aankomend studenten hebben zich aangemeld

  • Nederland
  • Tot 1 mei 24.00uur hadden aankomend studenten de mogelijkheid zich aan te melden voor de opleiding die zij vanaf 1 september willen gaan volgen. Maar liefst 197.564 studenten hebben zich op tijd aangemeld.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/05/02/197-564-aankomend-studenten-hebben-zich-aangemeld.html

Voor al deze studenten geldt nu dat zij de komende periode kunnen gebruiken om te kijken of de studie van hun keuze echt een juiste keus is. Door middel van studiekeuzecheck zullen opleiding en student samen gaan bekijken of de er sprake is van een goede match.

De studiekeuzecheck kan bestaan uit onder andere een dag proefstuderen, gesprekken met docenten en ouderejaars, vragenlijst en proeftentamens. Al deze vormen van studiekeuzecheck moeten bijdragen aan een betere studiekeuze. Elke instelling kan het op een eigen manier invullen maar het doel is overal hetzelfde: erachter komen of de student bij de opleiding past, en andersom.

Als de uitkomst van de check is dat de student niet geschikt lijkt voor de opleiding, dan kan de instelling de student adviseren een andere studie te kiezen. De instelling kan de student niet weigeren, tenzij hij niet mee wil doen met studiekeuzeactiviteiten.

Wanneer studenten een beter doordachte studiekeuze maken, is de verwachting dat de uitval onder eerstejaars studenten terug zal lopen en het studiesucces verhoogd zal worden.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top