vrijdag, januari 18, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Maatschappelijke Organisaties / 200 meter lang spandoek tegen apenexperimenten Rijswijk
200 meter lang spandoek tegen apenexperimenten Rijswijk

200 meter lang spandoek tegen apenexperimenten Rijswijk

  • Nederland
  • 100 mensen zullen woensdag 14 augustus deelnemen aan een unieke actie tegen experimenten op apen bij het proefdiercentrum BPRC in Rijswijk. 200 meter spandoek wordt ontrold met daarop teksten van Mahatma Gandhi tegen dierproeven!
  • Anti Dierproeven Coalitie - ADC
  • http://www.stopdierproeven.org
  • info@stopdierproeven.org

 200 meter spandoek wordt ontrold met daarop teksten van Mahatma Gandhi tegen dierproeven!

ADC-campagneleider Robert Molenaar: ‘Het BPRC stelt dat apen zoveel op mensen lijken waardoor de resultaten relevant zijn. Maar als apen zoveel op mensen lijken, waarom geven wij hen dan niet dezelfde rechten? Mahatma Gandhi stelde dan ook terecht dat: ‘De grootheid van een natie en haar morele vooruitgang kan worden gemeten aan de manier waarop zij haar dieren behandelt.’ Het wordt tijd om compassie en empathie niet alleen op onze eigen soort toe te passen maar op alle levende wezens, te beginnen in Rijswijk.’

BPRC nog steeds open!

Toen in 2007 de laatste chimpansees vertrokken uit Rijswijk dachten vele mensen dat het gedaan was met de dierproeven in het BPRC. Helaas worden er nog rond de 1500 apen (rhesus, java en penseelaap) gehouden op de Langekleiweg 161. De dieren die gebruikt worden in experimenten zitten afzonderlijk of per twee in een kooi.
De duur van de experimenten variëren van 1 tot 24 maanden. De apen worden opzettelijk ziek gemaakt met (S)HIV, parkinson, malaria en artritis. Deze ziektes worden toegediend via injectie, de neus of mond. De apen lijden o.a. aan gewichtsverlies, zwellingen en ontstekingen.

In 2011 werden 184 BPRC-apen gedood of stierven ze tijdens het experiment. Het BPRC wordt overeind gehouden door meer dan 12 miljoen euro subsidie van de Nederlandse overheid en de Europese Unie.

Actie 14 augustus om 13.30:
BPRC
Lange Kleiweg 161
Rijswijk

Voor meer informatie:
Robert Molenaar
Campagneleider ADC
Telefoon: 06-17767881

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top