vrijdag, november 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Kunst & Cultuur / 2016 is het jaar van het boek
2016 is het jaar van het boek

2016 is het jaar van het boek

  • Nederland
  • 2016 is het jaar van het boek. Rondom het thema zijn er diverse activiteiten en in april begint de verkiezing van het belangrijkste boek van Nederland.
  • Zwijsen
  • http://www.zwijsen.nl/
  • k.aarts@scherponline.nl

2016 wordt niet alleen het jaar dat je eindelijk je goede voornemens waar maakt, maar is ook het jaar van het boek. Op 4 januari 2016 geeft Minister van onderwijs en cultuur Jet Bussemaker het startschot. In het jaar van het boek zal er ook een verkiezing plaats vinden voor het belangrijkste boek van Nederland. Of aan de verkiezing ook kinderboeken mee mogen doen is nog onduidelijk.

Opening

De opening van het jaar van het boek vindt plaats bij boekhandel Venstra in de bibliotheek van Amstelveen en zal precies om 4 uur ’s middags starten. De opening bevat onder andere een toespraak van de Minister van onderwijs en cultuur en een ode aan het boek van Nico Dijkshoorn.

Verkiezing het belangrijkste boek van Nederland

Pas in april start de zoektocht naar het belangrijkste boek van Nederland. De zoektocht, in samenwerking met De Persgroep en het tv programma De wereld draait door, zal bestaan uit tien categorieën met daarin honderd boeken titels. Het Nederlandse publiek mag stemmen op deze titels of mag zelf titels aandragen die niet tot de lijst behoren. Uiteraard gaat de Wereld draait door een hoop aandacht besteden in het programma aan de verkiezing. Zo komt er voor elke categorie een eigen ambassadeur die de categorie zal vertegenwoordigen in De wereld draait door.

Klaas de Boer is secretaris van de Stichting die het jaar van het boek organiseren en hij vertelt dat op dit moment de lijst met honderd titels wordt samengesteld door mensen van de Koninklijke Bibliotheek en van het UvA. Samen met De wereld draait door zullen dan ook de ambassadeurs gekozen worden.

Bekendmaking

Tijdens een special in De wereld draait door in september zal het belangrijkste boek van Nederland bekend gemaakt worden, maar tot die tijd zijn er een hoop activiteiten rondom het thema. Op 4 januari zal duidelijk worden wat deze activiteiten inhouden en waar deze te beleven zijn.

 

Over Anette

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top