dinsdag, oktober 20, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Internet & ICT / 23 mei NUV Academy – praktijkbijeenkomst ‘Contentcuratie waar Google stopt’
23 mei NUV Academy – praktijkbijeenkomst ‘Contentcuratie waar Google stopt’

23 mei NUV Academy – praktijkbijeenkomst ‘Contentcuratie waar Google stopt’

 • Nederland
 • Praktijkbijeenkomst ‘Contentcuratie waar Google stopt’.
 • ext
 • Nederlands Uitgeversverbond
 • www.nuv.nl
 • info@nuv.nl
 • http://www.nuv.nl/nieuws/23-mei-nuv-academy-praktijkbijeenkomst-contentcuratie-waar-google-stopt

De uitdaging: contentcuratie is een van de belangrijkste digitale trends van het moment. Uitgevers, redacteuren en marketeers kunnen zich beter dan sites als Facebook, Pinterest en Flipboard onderscheiden via curatie.

In onze gedigitaliseerde wereld is er informatie in overvloed. De hoeveelheid digitale informatie in de wereld verdubbelt iedere 48 uur! Voor redacties betekent dat dat zij, naast de eigen contentproductie, meerwaarde moeten toevoegen voor hun afnemers door relevante selecties en nieuwe combinaties uit bestaande content. De redacteur is specialist op zijn vakgebied. Hij overziet welke bronnen relevant en betrouwbaar zijn en weet de lezer te verrassen met informatie die hij eigenlijk niet zocht, maar wel moet kennen. Allemaal zaken die Google met zijn algoritmes niet kan bieden. Goede contentcuratie draagt bij aan de autoriteit van de redacteur en zijn merk.

Google, Twitter, Feedly: allemaal soorten curatietools. Echte contentcuratie begint waar Google stopt. In één middag leer je hoe je systematisch meer kwaliteit en verrijking toevoegt aan contentcuratie. De bijeenkomst is sterk praktijkgericht, er is veel ruimte om ervaringen op dit gebied met collega’s van andere bedrijven te delen.

Wat levert ‘Contentcuratie waar Google stopt’ op?

 • Inzicht in de verschillende vormen van contentcuratie
 • Curatie is geen diefstal; wat mag wel en wat mag niet?
 • Contentcuratie volgens het vijfstappenplan
 • Creatie versus curatie

PRAKTISCH

Voor wie?  Iedereen die regelmatig online publiceert
Wanneer?  Maandag 23 mei 2016, 13.00-17.00 uur
Waar?  Nederlands Uitgeversverbond (NUV), Hogehilweg 6, Amsterdam
Kosten?*  Gratis voor MVW-leden; NUV-leden betalen € 160,-; niet-leden betalen € 320,-. Prijzen excl. btw.*

Meld je direct aan

PROGRAMMA

13.00     Registratie en ontvangt

13.15      Waarom contentcuratie?
Het aanbod van informatie is nog nooit zo groot geweest als op dit moment. Tegelijkertijd is er meer vraag naar content dan ooit. De redactie is de gids die zijn gebruikers een juiste, transparante en verrijkte selectie uit weet te serveren: vertel wat belangrijk is en waarom.

13.45     Contentcuratiemodellen
Bij contentcuratie denken we vaak aan aggregatie: het verzamelen en doorgeven van links naar relevante sites. Je kunt echter veel meer waarde toevoegen. Leer aan de hand van praktijkvoorbeelden over verschillende curatiemodellen en formats.

14.45     Pauze

15.00     Naar verrijkte curatie in vijf stappen
Contentcuratie begint bij het vaststellen voor wie je waarover publiceert. We doorlopen in vijf stappen het curatieproces. We behandelen veel praktijkvragen uit de praktijk, zoals waar begin je, hoe pak je het aan, welke bronnen selecteer je, wat mag je cureren, welke tools helpen je verder etc.?

16.00     Contentcuratie in de praktijk
Case 1: Reed Business Information, door Joost Beekman, redacteur nieuwe media
Case 2: WPG, door Wouter van der Meulen, uitgever VN en Runnersworld

16.40     Vragen/discussie en wrap up

17.00     Afsluitende borrel

INFORMATIE

Voor meer informatie neem je contact op met Linda Wit, telefoon 020 – 430 91 65.

TRAINER

De praktijkbijeenkomst wordt geleid door Jeroen Cnossen. Jeroen heeft ruime ervaring als uitgever en zelfstandig mediaconsultant en adviseert en begeleidt mediabedrijven in de transformatie naar crossmediale mediabedrijven. Volgens hem draait het moderne mediabedrijf om content. Het is aan de uitgever welke lezer of gebruiker, met welke boodschap in welke vorm op welk tijdstip bereikt wordt. De praktijkbijeenkomst ‘Contentcuratie waar Google stopt’ is een vervolg op de eerder door Jeroen Cnossen ontwikkelde incompanytraining voor Reed Business.

“[…] zeer relevant en leerzaam. Vooral gaan toepassen, zou ik zeggen!”
(Kees van Dooren, redacteur Boerderij)

 

*Betalings- en annuleringsvoorwaarden

Na inschrijving ontvang je van ons een factuur. Het is altijd mogelijk om een vervangende collega in jouw plaats te laten deelnemen indien je ons hierover informeert. Je kunt je zonder kosten afmelden tot 10 werkdagen voor de bijeenkomst. Daarna is restitutie helaas niet meer mogelijk. Voor MVW-leden vervalt verder bij afmelding binnen 5 werkdagen de korting van € 160,-, dat bedrag wordt dan alsnog in rekening gebracht.

Voor werkgevers zijn deze zakelijke scholingskosten fiscaal aftrekbaar. Voor particulieren zijn scholingskosten aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Daarbij geldt een drempelbedrag van € 250,-.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top