zaterdag, september 19, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / 25-jarig jubileum Open University Business School: 25.000 MBA-afgestudeerden
25-jarig jubileum Open University Business School: 25.000 MBA-afgestudeerden

25-jarig jubileum Open University Business School: 25.000 MBA-afgestudeerden

  • Europa
  • The Open University Business School (OUBS) - de Bedrijfskunde Faculteit van The Open University (OU) in Engeland - viert het zilveren jubileum van z'n drievoudig geaccrediteerde MBA-opleidingen. Vanaf het begin van het programma hebben 25.000* studenten hun MBA behaald aan deze managementschool die wereldwijd tot de top behoort.
  • The Open University
  • info@zzindi.nl
  • The Open University Business School (OUBS) - de Bedrijfskunde Faculteit van The Open University (OU) in Engeland - viert het zilveren jubileum van z'n drievoudig geaccrediteerde MBA-opleidingen. Vanaf het begin van het programma hebben 25.000* studenten hun MBA behaald aan deze managementschool die wereldwijd tot de top behoort.EINDE BERICHT Voor de redactie: * Er zijn 24.900 MBA-afgestudeerden uit 128 landen (gegevens van januari 2015). The OUBS zal aan het einde van dit academisch jaar (juli 2015) 25.000 MBA-afgestudeerden tellen. ** The OUBS behoort tot de weinige drievoudig geaccrediteerde managementscholen ter wereld die door de relevante internationale organisaties AACSB, AMBA en EQUIS geaccrediteerd zijn - een kwaliteitsmerk voor de kwaliteit van het onderwijs, het lesmateriaal en erkenning van de kwalificatie. Contact over The Open University: The Open University, Studieadviseurs, Milton Keynes, Engeland, Tel. 0044/300 303 0266. Specifieke informatie over het MBA programma kan worden verkregen via de Marketing vertegenwoordiger van de Open University Business School, de heer Robert Ensor via Robert.Ensor@oubs.eu of 020 412 1962.
 Voor andere vragen of beeldmateriaal kan contact worden opgenomen met Cindy van der Helm, Persvoorlichter in Nederland voor The Open University, via info@zzindi.nl of 0521-763402.
 Over The Open University Business School: The Open University Business School (OUBS) is expert op het gebied van de ontwikkeling van specialisten en leidinggevenden via een flexibele, wereldwijd erkende bedrijfskunde- en managementopleiding; deze verbetert de carrière en zorgt voor veranderingen in organisaties doordat mensen naast hun baan kunnen studeren. De OUBS-kwalificaties en het Executive-Education-Programma worden door grondig onderzoek ondersteund. Van de 101 Engelse onderzoeksinstituten behaalde The OUBS de 16e plaats (UK Research Excellence Framework REF 2014). The Open University (OU) en the OUBS hebben wereldwijd een uitstekende reputatie op het gebied van hun invloed en kwaliteit. 80 procent van de Engelse FTSE 100- ondernemingen (vergelijkbaar met de AEX-/AMX-/AScX-index) heeft z'n personeel zich verder laten scholen aan the OU, zo internationaal werkzame ondernemingen zoals DHL, Pfizer, Ikea of KMPG. The OUBS behoort tot de weinige drievoudig geaccrediteerde Business Schools ter wereld die door de relevante internationale organisaties AACSB, AMBA en EQUIS geaccrediteerd zijn. Ze vormen een kwaliteitsmerk voor de kwaliteit van het onderwijs, het lesmateriaal en erkenning van de kwalificatie. Het is de enige triple geaccrediteerde Business School die zich heeft gespecialiseerd in flexibel leren en kent bijna 25.000 MBA-afgestudeerden uit 128 landen (stand van januari 2015). In het Verenigd Koninkrijk behoort (volgens HESA-gegevens) the OUBS tot de meest populaire aanbieders van afstandsonderwijs en studeren in deeltijd voor wat betreft de bacheloropleiding Bedrijfskunde, en het heeft onlangs het aanbod aan postacademische opleidingen uitgebreid, waaronder een gespecialiseerde Master in Finance en Human Resource Management, en een MBA in Healthcare Leadership. The Open University Business School Milton Keynes MK7 6AA United Kingdom www.openuniversity.edu/mba

Ter introductie van de festiviteiten heeft the OUBS begin maart in Londen z’n MBA-alumni uitgenodigd voor een feestelijk evenement. In Berlijn wordt het jubileum op 24 april 2015 gevierd op de Britse ambassade. Professor Rebecca Taylor, Dekaan van the Open University Business School, nodigt daarvoor internationale MBA-alumni uit. De afgestudeerden kunnen dan via workshops en lezingen de door hen verworven kennis op het vlak van management opfrissen en zich laten informeren over de laatste trends op managementgebied.

Wanneer Professor Taylor gevraagd wordt naar de groei en ontwikkeling van het MBA-programma vanaf dat het voor het eerst werd aangeboden, zegt zij: “Als enige drievoudig geaccrediteerde ** Business School, die zich exclusief op het flexibel studeren heeft gericht, is the OUBS het domein geworden van een bijzonder veelsoortige, gedecideerde en succesvolle gemeenschap van MBA-alumni. We zijn trots op de afgestudeerden, die met de kennis die ze hier hebben opgedaan een aanzienlijke bijdrage hebben kunnen leveren aan het succes van hun ondernemingen en organisaties. In de afgelopen 25 jaar hebben we ons MBA-programma continu verder uitgewerkt om de ontwikkelingen en diversificatie van het bedrijfsleven wereldwijd te kunnen weerspiegelen. We hebben deze weg zo gevolgd omdat ook de wereld van het leren veranderd is, terwijl we gebruik maken van de nieuwste technologieën  om onze studenten – waar ze zich ook bevinden – te helpen effectief te leren en daarmee een impuls te geven aan hun carrière. Ik vind het geweldig om op deze internationale bijeenkomst in Berlijn zoveel van onze trouwe MBA-afgestudeerden te ontmoeten die hun saamhorigheidsgevoel blijven delen en om te ervaren hoe zij zich in hun werk steeds verder ontwikkelen”.

Tijdens het jubileumevenement, dat op de Britse ambassade in Berlijn plaatsvindt, worden presentaties gegeven door oud MBA-studenten en wordt een workshop gehouden waarbij leerstof wordt gebruikt uit de korte MBA-vervolgopleidingen. Daarbij staan de modules ‘Leadership & Management in een interculturele context’ en ‘Marketing in de 21ste eeuw’ op het programma. Dit stelt de deelnemers in staat hun begrip van de managementpraktijk te vergroten. Aansluitend zijn de gasten uitgenodigd voor het diner op de residentie van de Britse ambassadeur.

Op de tweede dag van de festiviteiten nodigt de alumnivereniging oud-studenten uit meer te leren omtrent succesvolle start-ups. Na een informatief bezoek aan Zalando, een van de succesvolste online aanbieders van mode, gaan ze door naar de Factory-campus, welke in 2014 in Berlijn als centrum van start-ups voor internationaal werkzame startende ondernemers werd geopend.

Het jubileum valt samen met de lancering door de universiteit van de ‘MBA Explorer iPad’-app. Deze app heeft een interactief design waarmee toekomstige studenten alle informatie krijgen die ze voor de keuze van de MBA nodig hebben.

Meer informatie over het MBA-jubileum is te vinden op www.open.ac.uk/mba25 en over het MBA-programma op www.openuniversity.edu/mba.

Over CindyvdH

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top