woensdag, januari 19, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / 3,1 miljoen euro van IKEA Foundation voor slachtoffers aardbeving Nepal
3,1 miljoen euro van IKEA Foundation voor slachtoffers aardbeving Nepal

3,1 miljoen euro van IKEA Foundation voor slachtoffers aardbeving Nepal

  • Nederland
  • Op 25 april werd Nepal getroffen door de zwaarste aardbeving in de afgelopen tachtig jaar.
  • IKEA
  • http://www.ikea.com/nl
  • klantenservice@ikea.com
  • http://www.ikea.com/nl/nl/about_ikea/newsitem/nepal

Miljoenen kinderen verloren in één klap hun familie, vrienden, huizen, scholen en veilige leefomgeving. De IKEA Foundation heeft daarom 3 miljoen euro aan UNICEF en 100.000 euro aan Save the Children gedoneerd om de kinderen in Nepal zo snel en zo goed mogelijk te helpen.

Het aantal doden is inmiddels opgelopen tot meer dan 5.000 mensen en zal naar verwachting verder stijgen. Naar schatting leven er miljoenen kinderen in de zwaar getroffen gebieden. Met de donatie van de IKEA Foundation bieden UNICEF en Save the Children acute noodhulp aan de getroffen kinderen en hun families, om zo hun gezondheid en veiligheid te beschermen.

Noodhulpvoorzieningen

Door de hevige regenval van de afgelopen dagen verslechtert de situatie in Nepal zienderogen. Vooral kinderen zijn zeer kwetsbaar en vatbaar voor ziektes nu zij nauwelijks toegang tot schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen hebben. UNICEF werkt daarom samen met de plaatselijke autoriteiten en partners om families zo snel mogelijk te voorzien van schoon drinkwater, toiletten (speciaal voor kinderen en vrouwen), tenten, medicijnen, zoutoplossingen en zinktabletten. De acute noodhulp moet een levensbedreigende uitbraak van ziektes zoals diarree voorkomen.

Bescherming van kinderen

Save the Children verzorgt naast fysieke noodhulp ook psychologische bijstand voor kinderen die door de aardbeving getraumatiseerd zijn of hun familie hebben verloren. De organisatie werkt daarnaast samen met de autoriteiten om kinderen zo snel mogelijk weer met hun families te herenigen. Daarnaast worden met de donaties tijdelijke schoolvoorzieningen gecreëerd.

Meer donaties nodig

De IKEA Foundation vindt dat ieder kind recht heeft op een veilig thuis. Daarom steunt de stichting het werk van Save the Children en UNICEF. Met de donaties kunnen zij snel en efficiënt handelen om kinderen in ramp- en conflictgebieden te helpen. Per Heggenes, CEO van de IKEA Foundation, vertelt: “We zijn zeer begaan met wat er in Nepal gebeurd is en hopen dat bedrijven in de private sector ons voorbeeld zullen volgen en een donatie doen. Het is hard nodig. Bij dit soort rampen zijn kinderen zeer kwetsbaar. Zij zijn de grootste slachtoffers.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top