dinsdag, november 19, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / 3d Printtechniek – Personificatie in de juwelenbranche
3d Printtechniek  – Personificatie in de juwelenbranche

3d Printtechniek – Personificatie in de juwelenbranche

  • Nederland
  • Ontwikkelingen in de 3d printtechnieken.
  • Cober_logo2003
  • Atelier Cober
  • http://www.cober.nl
  • info@Cober.nl

3d Printtechniek  – Personificatie in de juwelenbranche

De 3d printtechniek is ontstaan in het jaar 2000, voornamelijk bedoeld om schaalmodellen te printen. Deze techniek is anno 2013 uitgegroeid binnen verschillende branche organisaties voor uiteenlopende doelen. Een bij uitstek opvallende branche waarin de 3d printtechniek wordt gebruikt is de juwelenbranche.

Binnen de juwelenbranche wordt er door middel van ontwerp programma’s een *.STL file gemaakt welke in was kan worden geprint met o.a. de Solidscape 3Z pro. De Solidscape 3Z pro is een 3d printer gespecificeerd voor de juwelen industrie. Dit is een van de nieuwe modellen 3d printers waarvan als eerste in Nederland gebruikt werd gemaakt door Atelier Cober uit Oss (www.cober.nl). Met een DPI resolutie van 5000 x 5000 X,Y (horizontaal) en 8000 Z (verticaal) is deze printer een van de meest accurate 3d printers van haar soort. De printer creëert  een wasmodel van het gewenste sieraad, welke kan worden gebruikt om de mal te maken voor het desbetreffende object. Zo wordt het proces versnelt maar blijft de kwaliteit gewaarborgd en de ambacht nog volledig aanwezig in het accuraat afwerken van het sieraad tot een waar kunstobject – geen technisch vervaardigd onderschikte van commerciële confectie.

Met de komst van deze printers is het maatwerk van sieraden en juwelen gemakkelijker geworden dan ooit. Door middel van een ontwerpprogramma zoals Matrix Version 7.5 waar Atelier Cober mee werkt (http://www.cober.nl/sieraden-ontwerp/atelier/3d-ontwerpen.html), wordt een in ieder detail volledig aanpasbaar ontwerp gemaakt. Dit ontwerp kan foto realistisch worden bekeken vanuit ieder gewenst aanblik. Zo is het mogelijk een uniek sieraad te creëren voor de klant, welke in detail bestudeerd kan worden zonder dat het sieraad daadwerkelijk is vervaardigd.

Meer informatie ontvangen over dit onderwerp of over het proces van het ontwerpen en vervaardigen van sieraden met een 3d printer vind u op www.cober.nl. Ook kunt u contact opnemen via info@cober.nl.

Over Cober

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top