woensdag, november 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Energie & Milieu / 4,5 miljoen beschikbaar voor vermindering uitstoot ammoniak
4,5 miljoen beschikbaar voor vermindering uitstoot ammoniak

4,5 miljoen beschikbaar voor vermindering uitstoot ammoniak

  • Nederland
  • Ondernemers met vernieuwende plannen om de uitstoot van ammoniak tegen te gaan, krijgen ondersteuning van het ministerie van Economische Zaken. Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken stelt hiervoor 4,5 miljoen euro beschikbaar. Dit bedrag is bedoeld om de hoeveelheid stikstof vanuit de veehouderij in Natura-2000 gebieden terug te dringen. Zo kan een verdere achteruitgang van de biodiversiteit in deze gebieden worden voorkomen.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/08/19/4-5-miljoen-beschikbaar-voor-vermindering-uitstoot-ammoniak.html

Verbeteren dierenwelzijn

Twee soorten vernieuwende plannen komen in aanmerking. Het gaat het om innovatieve voer- en managementmaatregelen die bijdragen aan het verminderen van de uitstoot van ammoniak. Daarnaast kunnen ondernemers voorstellen indienen voor vernieuwing in de stallen, waardoor de ammoniakuitstoot omlaag gaat en het dierenwelzijn of de diergezondheid verbeterd worden.

Product ontwikkelen

Voor het indienen van de voorstellen gelden de regels uit Small business Innovation Research (SBIR) programma. SBIR is een aanbesteding die bestaat uit drie fasen: onderzoek naar de haalbaarheid van een innovatie, ontwikkelen en uittesten van de innovatie en uitrol in de praktijk. Alleen de ondernemers met de beste offertes krijgen een opdracht voor een haalbaarheidsonderzoek. Vervolgens krijgen de bedrijven met de meest kansrijke voorstellen de opdracht hun product te ontwikkelen.

Informatiebijeenkomsten

Om ondernemers te informeren over deze SBIR-aanbesteding organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) informatiebijeenkomsten. Op 3 september in Zwolle en 8 september in ’s-Hertogenbosch. Ondernemers kunnen tot 1 oktober 2014 voorstellen indienen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Meer informatie is te vinden op www.sbir.nl.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top