dinsdag, oktober 26, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / 5 belangrijke verlichting trends voor 2016
5 belangrijke verlichting trends voor 2016

5 belangrijke verlichting trends voor 2016

  • Nederland
  • Een mooie verlichting zorgt voor het complete plaatje in zowel de woonkamer als in de slaapkamer. Sfeervolle verlichting heeft nog nooit zoveel invloed gehad op de sfeer.
  • Boxspringfabriek
  • www.boxspringfabriek.nl
  • info@boxspringfabriek.nl

Hoewel we langzaam weer richting de lichte dagen kruipen en de dagen langer worden is ook de verlichting in de lentemaanden nog steeds erg belangrijk. Een sfeervolle verlichting is niet alleen heel stijlvol, maar ook toonzettend. De verlichting maakt of breekt de slaapkamer. En dat lijken we steeds meer te beseffen. Een mooie verlichting is allesbepalend voor de slaapkamer en zorgt voor het totaalplaatje. Nog nooit was de keuze voor een bijpassende verlichting zo belangrijk als nu. Daarom, de 5 belangrijkste verlichting trends in 2016.  

Goud en koper

Goud en koper klinkt op het eerste gezicht een beetje achterhaald, maar niets is minder waar. Niet alleen zorgt een gouden of koperen kleur voor een luxueuse uitstraling; ook zorgen deze kleuren voor meer warmte. Beeld je maar een koperen kap in die om de lamp hangt en je zult begrijpen waar we op doelen. Beide kleuren hebben bovendien de kracht om gecombineerd te worden met andere kleuren, waarbij vooral zwart en donkerblauw goed scoren. Stoer, luxe en tijdloos.

Een industriële look

Net als het gebruik van goud en koper is ook de toepassing van een industriële look weer helemaal in. Gespoten lampen in felle kleuren komen we in steeds meer Nederlandse slaapkamer tegen, terwijl ook het gebruik van een matte uitstraling voor meer sfeer zorgt. Mat staat voor een robuust en stoer geheel. Op het gebied van gebruikte materialen zien we aluminium, beton, gietijzer of zink. Verder is deze trend vooral afkomstig uit de woonkamer. Maar inmiddels heeft dit zich voortgezet naar de andere ruimtes binnen het huis.

De draadlamp

Draadlampen spreken op zich voor zich, maar veel mensen hebben nog geen voorstelling van hoe dit er precies uitziet. Een draadlamp is gemaakt van draden van touw, plastic of metaal en leverbaar in verschillende vormen en kleurencombinaties. In 2016 zien we veel draadlampen in hangende en geometrische modellen.

Trossen verlichting

Verschillende lampen die in trossen bij elkaar hangen. Het effect? een origineel en speels gevoel en inmiddels een ware trend. Deze ontwikkeling past met name goed bij de eerder genoemde draadlampen en industriële lampen. Ook als je een leeg hoekje hebt in de slaapkamer kun je trossen verlichting mooi boven een tafeltje zetten.

 

De vintage lamp

Terug naar de jaren 50. Ook in de slaapkamer verlangen we dit steeds meer. De zogenaamde tripot lampen halen dit gevoel weer helemaal naar boven. Deze lampjes staan op een onderstel welke bestaat uit drie pootjes.

» Welke van de bovenstaande trends ga jij toepassen? Wil je eerst gericht advies. Neem dan contact op met Boxspringfabriek.

Over Floris

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top