donderdag, november 15, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Anderen / 575 kilo cocaïne onderschept in Caribische Zee
575 kilo cocaïne onderschept in Caribische Zee

575 kilo cocaïne onderschept in Caribische Zee

  • Anderen
  • In het Caribisch Gebied is 575 kilo cocaïne onderschept door HMS Argyll. Dit Britse schip deed de drugsvangst onder bevel van de Commandant Zeemacht in het Caribisch Gebied. De contrabande werd op zo’n 70 mijl ten noorden van Colombia op een go-fast gevonden en in beslag genomen. De internationale drugsbestrijdingorganisatie in Amerika maakte de cocaïnevondst vanavond bekend.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/08/12/575-kilo-cocaine-onderschept-in-caribische-zee

Zowel de drugs als 5 opvarenden zijn overgedragen aan de Amerikaanse kustwacht.

18 balen

Een patrouillevliegtuig detecteerde het verdachte snelle bootje en meldde dit aan het operatiecentrum op Curaçao. Het Britse schip werd ingezet om het vaartuig te onderscheppen. Het meevarende boardingteam van de Amerikaanse Kustwacht ging aan boord van de go-fast en vond de 575 kilo cocaïne, verpakt in 18 balen.

Bestrijding drugssmokkel

De Commandant Zeemacht in het Caribische Gebied voert niet alleen het bevel over de hier gestationeerde militairen, maar is tevens directeur van de Kustwacht Caribisch Gebied en ondercommandant van de Joint Interagency Task Force South. Deze multinationale organisatie houdt zich bezig met de bestrijding van drugssmokkel in het Caribische Gebied.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top