maandag, oktober 25, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Werk & Carrière / 62% van de Nederlandse bedrijven is bang dat medewerkers hun smartphone gebruiken achter het stuur
62% van de Nederlandse bedrijven is bang dat medewerkers hun smartphone gebruiken achter het stuur

62% van de Nederlandse bedrijven is bang dat medewerkers hun smartphone gebruiken achter het stuur

  • Nederland
  • Bijna tweederde van de senior managers binnen de Nederlandse bedrijven is bang dat hun werknemers hun mobiele telefoon gebruiken om te appen en internetten terwijl ze een zakelijk rit maken. Dat blijkt uit onderzoek1 van TomTom Telematics.
  • TomTom Telematics
  • communicatie@nederlandict.nl

Tegelijkertijd toont het onderzoek aan dat bijna de helft (49 procent) van de bedrijven nog geen stappen ondernomen heeft – in de vorm van begeleiding, opleiding en/of training – om te voorkomen dat werknemers hun mobiele telefoon gebruiken achter het stuur. Dit terwijl Justitie het voornemen heeft om het gebruik van smartphones achter het stuur zwaarder te bestraffen2.

Het onderzoek van TomTom Telematics laat tevens zien dat 74 procent van de organisaties handsfree bellen nog steeds toestaat, terwijl uit onderzoek3 blijkt dat dit net zoveel afleidt als handheld bellen. René de Jong, Sales Director Benelux van TomTom Telematics, voegt hieraan toe; “Dit is waar slimme technologie zoals voertuigtelematica een rol kan spelen en bedrijven kan helpen bij dit probleem. Voertuigtelematica stelt bedrijven namelijk in staat om het rijgedrag van de medewerkers op de weg te monitoren en te sturen. Zo is bijvoorbeeld te zien of medewerkers te hard rijden, vaak abrupt remmen of scherpe bochten nemen. Hetgeen een indicatie kan zijn van te veel afleiding tijdens het rijden. Door deze rijstijldata te koppelen aan smartphone-data kunnen bedrijven beter inzicht krijgen in het gebruik van de mobiele telefoon achter het stuur door hun werknemers en de invloed daarvan op hun rijprestaties.”

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top