maandag, december 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Immigratie / 6e Europese Dag tegen de Mensenhandel
6e Europese Dag tegen de Mensenhandel

6e Europese Dag tegen de Mensenhandel

  • Nederland
  • De Europese Commissie heeft 18 oktober uitgeroepen tot Europese Dag tegen de Mensenhandel. Mensenhandel Dit jaar herdacht Nederland dat 150 jaar geleden in de Nederlandse koloniën in ‘de West’ (Suriname en de Antillen) de slavernij werd afgeschaft.
  • Immigratie- en Naturalisatiedienst
  • http://www.ind.nl
  • info@ind.nl
  • http://www.ind.nl/Nieuws/Pages/6eEuropeseDagtegendeMensenhandel.aspx

Vandaag de dag is slavernij nergens ter wereld legaal, maar vindt helaas nog overal plaats. Moderne slaven worden gedwongen organen af te staan, worden uitgebuit en werken gedwongen op het platteland, in steden, in bordelen, in de bouw, in kassen, in huishoudens, in mijnen en in restaurants. Dit is een treurige constatering 150 jaar na de afschaffing van de legale slavernij in Nederland.

Binnen de EU zijn er naar schatting 880.000 slachtoffers van mensenhandel. Mensenhandel is een ernstige schending van de mensenrechten.

De IND en de aanpak van mensenhandel

Voor de IND geldt dat mensenhandel op alle mogelijke manieren moet worden bestreden. Als dé toelatingsorganisatie van Nederland vervult de IND een unieke en belangrijke rol bij de aanpak van mensenhandel.

De IND beslist wie in Nederland wordt toegelaten. Zo kan de IND visa weigeren, aanvragen om een verblijfsvergunning afwijzen en verblijfsvergunningen intrekken wanneer sprake is van mensenhandel.

De IND signaleert naar opsporingsinstanties en voert de Verblijfsregeling Mensenhandel uit (B8). Daarnaast is besloten dat bij de aanpak van mensenhandel een toegespitste missie en visie nodig is. Dit heeft in 2013 geleid tot het rapport: ‘Mensenhandel: De Missie en Visie van de IND’ en het daar bij horende Plan van Aanpak (PvA).

Met de aanbevelingen uit het rapport is direct een begin gemaakt, zoals het opzetten van een goede interne –mensenhandel gerelateerde- structuur en coördinatie binnen de IND. Ook is besloten alle immigratiemedewerkers trainingen en opleidingen te laten volgen  met als doel IND-medewerkers bewust te maken van de verschillende aspecten van mensenhandel en de daarbij behorende signalen. Daarnaast leren medewerkers deze signalen te herkennen en onderkennen en hierop adequaat te handelen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top