zaterdag, december 4, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / 7 september – Chopinplein Culemborg wordt Makreel Plaza
7 september – Chopinplein Culemborg wordt Makreel Plaza

7 september – Chopinplein Culemborg wordt Makreel Plaza

  • Nederland
  • Visspecialiteiten Henk Kok & Zn genomineerd voor ‘Beste visspecialist 2013’.
  • Visspecialiteiten Henk Kok & Zn
  • info@presstige.nl

Op zaterdag 7 september bruist het Chopinplein in Culemborg van gezellige activeiten in het kader van makreel. Giliam Kok van Visspecialiteiten Henk Kok & Zn trekt alles uit de kast om de juryleden van de landelijke wedstrijd ‘Beste Visspecialist 2013’ te overtuigen dat hij deze felgebeerde titel waardig is. Hij tovert voor één dag het Chopinplein om tot Makreel Plaza voor de finale van deze wedstrijd.

Deze vakwedstrijd wordt elke twee jaar georganiseerd. Visspecialiteiten Henk Kok & Zn is één van de drie finalisten in deze competitie. Als jongste deelnemer kwam Giliam Kok (20 jaar) bij de voorrondes als gouden finalist uit de bus. Hij werd door de jury beoordeeld met een eindcijfer van 9,8 punten. Het juryrapport roemde het grote assortiment, de hoge kwaliteit en de goede service. “Allemaal punten waar de klant ook op let”, vertelt Giliam Kok. “We zijn dan ook hartstikke trots. We willen altijd beter, daarom horen we graag wat anderen van ons, onze aanpak en onze producten denken, zeker als het gaat om een jury met zoveel ervaring.”

Makreel Plaza

Op 7 september wordt de eindopdracht uitgevoerd. De vakjury komt met vier keur-meesters en een cameraploeg langs om te bekijken hoe Giliam zijn ondernemerschap inzet om de makreel te promoten bij het publiek. Ter ere van deze finale is het Chopinplein aanstaande zaterdag omgetoverd tot Makreel Plaza. Giliam en zijn team geven de makreel op een fantastische wijze een hoofdrol van formaat. Voor de bezoekers is er van alles te doen. Er wordt verse makreel gerookt door een ervaren visroker. Een gepassioneerde thuiskok maakt heerlijke gerechten op basis van makreel. Dit alles wordt omlijst met een feestelijke aankleding en een vrolijk promotieteam die makreelhapjes uitdelen. Show en Lyrakorps Ferry Stars uit Culemborg verzorgt een spetterend optreden op het plein. Ook voor de kinderen zijn er leuke activiteiten en verrassingen met schmink, ballonnen en meer.

Om de klanten te bedanken en in de feestvreugde te laten delen, heeft Visspecialiteiten Henk Kok & Zn een gouden actie in petto. “Bij aankoop van tien euro aan vis, krijgt men een luxe koelkastbox cadeau om vis in te bewaren.” De winkeliers op het Chopinplein haken op de feestelijkheden in en geven het geheel een zonnig accent. Deelnemende winkeliers begroeten het winkelende publiek na de vakantieperiode met een ‘Welkom Thuis’ actie, waarbij een zonnebloemboeket verzameld kan worden.

Giliam Kok heeft er zin in. Hij kreeg het werken met en verkopen van vis van jongs af aan mee en heeft passie voor vis. “’s-Morgens vroeg zoek ik de vis uit die ik die dag meeneem. En we maken de salades en schotels vers in eigen keuken. Verse vis maken we zelf schoon. Ik sta dan ook volledig achter onze producten. Het moet kakelvers zijn en van goede kwaliteit. Het ziet er allemaal superlekker uit en zo smaakt het ook. Dat vind ik belangrijk, want eten moet een feestje zijn”, aldus een enthousiaste Giliam.

De wedstrijd ‘Beste visspecialist wordt elke twee jaar uitgeschreven door de Spakenburgse Vishandel Vereniging en de Vishandelsvereniging St. Antonius uit Volendam, in samenwerking met de landelijke Bond van Nederlandse Visdetailhandel. De winnaar van dit jaar wordt op maandag 7 oktober bekend gemaakt op de Nationale Visbeurs die in Spakenburg wordt gehouden.

Visspecialiteiten Henk Kok & Zn bestaat sinds 1982. Zij heeft een winkel in Rosmalen en staat wekelijks op standplaatsen in Breugel, Culemborg, Driel, Heteren, Oudewater, Schijndel en Woerden.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top