dinsdag, september 25, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / 7 x Solo: De Hortus Botanicus in Haren wordt in de zomer een beeldenpark
7 x Solo: De Hortus Botanicus in Haren wordt in de zomer een beeldenpark

7 x Solo: De Hortus Botanicus in Haren wordt in de zomer een beeldenpark

  • Nederland
  • Van 23 mei tot en met 20 september verandert Hortus Haren in een beeldenpark. Zeven kunstenaars uit Noord Nederland en Noord Duitsland (de Eems-Dollard Regio) gaan de tuinen vullen met hun prachtige abstracte en figuratieve werken gemaakt van uiteenlopende materialen als hout, ijzer, staal, brons en natuursteen.
  • LOGO-7XSOLO
  • Hortus, Haren
  • www.hortusharen.nl
  • aukje.adams@gmail.com
  • De deelnemende kunstenaars worden voorgesteld in een beeldenboekje (de link van de online versie wordt u op aanvraag verstrekt). Voor meer informatie over de expositie kunt u contact met me opnemen via de e-mail: aukje.adams@gmail.com of telefonisch: 06 – 33858328 Aukje Adams, lid van PR-team van Hortus Haren De Hortus botanicus Haren, Kerklaan 34 te Haren, is dagelijks geopend van 10 tot 17 uur. Voor actuele informatie over entreeprijzen kunt u kijken op de website van de Hortus: www.hortusharen.nl Van 23 mei tot en met 20 september verandert Hortus Haren in een beeldenpark. Zeven kunstenaars uit de Eems-Dollard Regio gaan de tuinen vullen met hun prachtige abstracte en figuratieve werken gemaakt van uiteenlopende materialen als hout, ijzer, staal, brons en natuursteen.

De Hortus biedt de kunstenaars de mogelijkheid om hun grote werk te exposeren, waar vaak maar weinig gelegenheid voor is.

Voor de tentoonstelling in 2015 zijn organisatoren Tom van Weerden en Henk Vos de grens overgestoken. Ze hebben drie kunstenaars uit Noord Duitsland benaderd om met vier Groningse collega-beeldhouwers hun werk te tonen. Dit leidt tot zeven solotentoonstellingen op het 20 hectare grote terrein.

Uit de provincie Groningen:
Gjalt Blaauw
http://www.gjaltblaauw.nl
Egbert J. Bos
http://www.beeldenvanbos.com
Anita Franken
http://www.anitafranken.com
Jeff Depassé http://nl.wikipedia.org/wiki/Jef_Depassé

Uit Noord Duitsland:
Peter Könitz
http://www.peter-koenitz.de
Claus Wettermann
http://wettermann.de/cw
Georg Willms
http://www.georg-willms.de

De Hortus, vooral bekend bij het publiek om zijn grote variatie aan tuinen en bijzondere plantensoorten, wil zich de komende jaren meer gaan profileren op het gebied van cultuur. Natuur en cultuur gaan in dit geval goed samen: de beelden komen prachtig tot hun recht in de verschillende tuinen.

De Hortus organiseert sinds 2011 jaarlijks een beeldenexpositie. De eerste jaren werd alleen werk van kunstenaars uit de noordelijke provincies tentoongesteld. Aan de expositie ‘Vleugels verbeeld’ in 2014 namen kunstenaars uit heel Nederland deel.

Over Working Service

Aukje Adams, Online Marketing specialist tel.: 06 – 33858328

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top