maandag, januari 18, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Maatschappij & Welzijn / 8 van de 10 verzekeraars hebben ‘onvoldoende’ tot ‘zeer slecht’ dierenwelzijnsbeleid
8 van de 10 verzekeraars hebben ‘onvoldoende’ tot ‘zeer slecht’ dierenwelzijnsbeleid

8 van de 10 verzekeraars hebben ‘onvoldoende’ tot ‘zeer slecht’ dierenwelzijnsbeleid

  • Nederland
  • Het is slecht gesteld met het dierenwelzijnsbeleid van 8 van de 10 verzekeraars in ons land. Dit blijkt uit een nieuw rapport van de Eerlijke Verzekeringswijzer dat vandaag verschijnt. Alleen a.s.r. en Achmea krijgen een voldoen op dit onderwerp. NN, Generali, Legal & General en Aegon houden het minst rekening met dierenwelzijn bij hun beleggingsbeleid, zij scoren slechts een 1 op dit onderwerp.
  • Dierenbescherming
  • pers@dierenbescherming.nl

De Eerlijke Verzekeringswijzer onderzoekt jaarlijks het verantwoord beleggingsbeleid van tien verzekeraars aan de hand van 21 thema’s en sectoren. Naast dierenwelzijn wordt er onder andere gekeken naar wapens, klimaatverandering, olie en gas, bosbouw, mensenrechten en corruptie. Uit dit onderzoek blijkt dat de verschillen in de kwaliteit van het maatschappelijk beleid voor de beleggingen van de tien grootste levensverzekeraars in Nederland opvallend groot zijn.

Grote verschillen in maatschappelijk beleid verzekeraars

.In de ‘race to the top’ op het gebied van duurzaamheid hebben Achmea, ASR en Vivat – de verzekeraars met het relatief beste beleid –  verder afstand genomen van de meeste achterblijvers. Ook APG (Loyalis) en Allianz hebben veel verbeteringen in hun beleid doorgevoerd. Het beleid van Delta Lloyd is licht verbeterd, NN Group is flink teruggevallen ten opzichte van vorig jaar. Aegon en hekkensluiters Generali en Legal & General scoren onverminderd slecht.

Meer informatie over het onderzoek van de Eerlijke Verzekeringswijzer naar het verantwoord beleggingsbeleid van verzekeraars en het volledige rapport vind je hier.

Over de Eerlijke Verzekeringswijzer

Op www.eerlijkegeldwijzer/verzekeringswijzer.nl kun je de tien verzekeraars vergelijken op de scores voor hun beleid op 21 maatschappelijke onderwerpen. De Eerlijke Verzekeringswijzer, opgericht in 2013, is een initiatief van Amnesty International, Dierenbescherming, FNV, Milieudefensie, Oxfam Novib en PAX.

Over Content Editor N

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top