dinsdag, augustus 16, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Werk & Carrière / 81 procent Nederlanders wil samenwerking collega verbeteren
81 procent Nederlanders wil samenwerking collega verbeteren

81 procent Nederlanders wil samenwerking collega verbeteren

  • Nederland
  • Luisteren naar elkaar is grootste verbeterpunt samenwerking collega
  • collega hulp computer
  • TrainTool
  • https://www.traintool.com/nl
  • kars.vanweeren@traintool.com

tt logo kleinUtrecht, 15 mei 2018 – Maar liefst 81 procent van de Nederlandse kantoormedewerkers stelt dat de samenwerking met collega’s voor verbetering vatbaar is. Beter luisteren is de meest genoemde verbetering, kort gevolgd door meer openheid en feedback. Dit blijkt uit onafhankelijk onderzoek van TrainTool, trainingsbureau in grootschalige soft skills-ontwikkeling, onder ruim 1.000 kantoormedewerkers in Nederland.

37 procent van de medewerkers denkt dat de samenwerking verbeterd kan worden door beter naar elkaar te luisteren. 36 procent ziet de verbetermogelijkheid meer in de hoek van openheid en feedback. Zij vinden dat elkaar aanspreken op ‘gedrag dat anders of beter kan’ de sleutel is tot een betere samenwerking. Ook het uitspreken van waardering zou een goede bijdrage leveren volgens 33 procent van de medewerkers.

Hoogopgeleide werknemers scoren hoger in meer verwachtingen willen uitspreken, terwijl hun lager opgeleide collega’s vinden dat er meer moet worden omgekeken naar elkaar. Medewerkers in onderwijs en zorg en bij de overheid vinden elkaar aanspreken op gedrag dat anders of beter kan veruit het belangrijkst. In zakelijke dienstverlening en communicatie wil men vooral zowel meer hulp aanbieden als vragen dan in andere sectoren.

“Een goede samenwerking en collegialiteit zonder ‘ruis’ op de lijn, geeft veel energie, tijdens en ook na werktijd”, vertelt Marijn de Geus, CEO van TrainTool. “Vroeger waren trainingen op dit vlak voor de bovenlaag van de organisatie, maar met de nieuwe technologische mogelijkheden is het voor iedereen en daarmee bedrijfsbreed mogelijk om communicatieve vaardigheden te trainen. De getallen tonen aan dat het ook op de werkvloer zeer wordt gewenst.”

Over TrainTool

Goede communicatie draagt bij aan geluk, effectiviteit en succes. Vanuit deze overtuiging biedt TrainTool grootschalige soft skills ontwikkeling. Vanuit Utrecht worden wereldwijd duizenden deelnemers bij onder andere banken, universiteiten en multinationals bediend.

Meer informatie: www.traintool.nl, Facebook, Twitter en Linkedin.

Contact

Jan-Hendrik Vervelde (Di & Do): janhendrik.vervelde@traintool.com 030 8906 555

Marijn de Geus (Ma, Wo, Vr): marijn.degeus@traintool.com 030 8906 555

 

Over Karsvw

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top