maandag, juni 24, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Maatschappij & Welzijn / 82 procent van de Nederlandse kampeerders is niet bereikbaar tijdens vakantie
82 procent van de Nederlandse kampeerders is niet bereikbaar tijdens vakantie

82 procent van de Nederlandse kampeerders is niet bereikbaar tijdens vakantie

  • Nederland
  • Uit recent onderzoek is gebleken dat 82% van de Nederlandse kampeerders niet bereikbaar is op vakantie. Daarnaast delen we steeds minder vakantie ervaringen op onze sociale media kanalen. Zijn we toe aan een pauze?
  • VakantieXperts
  • www.vx.nl
  • k.aarts@scherponline.nl

Het is weer bijna zo ver: de tijd dat iedereen zijn vakantiefoto’s uitgebreid deelt op Facebook en andere sociale media. Maar, doen we dat eigenlijk nog wel? Uit een recent onderzoek is gebleken dat 82% van de Nederlanders niet eens bereikbaar is op vakantie en Facebook wordt steeds minder gebruikt voor persoonlijke ervaringen. Is het nog wel hip om je vakantiefoto’s van die geweldige cruise te delen?

Mobiele telefoon op vakantie

Uit het Nationale Camping & glampingonderzoek blijkt dat Nederlanders die naar de camping gaan om vakantie te vieren liever niet bereikbaar zijn op vakantie. 82 procent van de respondenten gaf tijdens het onderzoek aan dat zij op vakantie niet of nauwelijks bereikbaar zijn. Opvallend is dat toch 94 procent van de ondervraagden aangaf wel de mobiele telefoon mee te nemen. Misschien voor het gebruik van de navigatie of om foto’s te maken.

Tablets op vakantie

Niet alleen de mobiele telefoon moet mee op vakantie, ook de tablet mag bij ruim de helft (56 procent) niet ontbreken in de bagage. Een tablet wordt echter anders gebruikt dan een mobiele telefoon. Zo staan er op een tablet bijvoorbeeld meer films of boeken en worden ze vaker gebruikt voor het gebruik van apps.

Delen van vakantie ervaringen

Over het delen van onze vakantie ervaringen op sociale media zijn we niet zo happig. Uit het onderzoek blijkt dat 30 procent van de vrouwelijke kampeerders vakantie ervaringen deelt op diverse social media kanalen. Slechts 20 procent van de mannelijke kampeerders doet dit. Toch worden de ervaringen over het algemeen goed ervaren. Soms is het ook prettig om naast alle filmpjes en geintjes op Facebook toch een keer te lezen over de persoonlijke ervaringen van je vrienden. Veel vrienden gebruiken deze ervaringen ook tijdens het boeken van hun eigen vakantie. Dus deel vooral foto’s en bestemmingen met je vrienden, wie weet ben je straks wel een echt rol model.

Over Anette

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top