dinsdag, november 13, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / Aanhoudingen door marechaussee tijdens grensverkeerscontrole
Aanhoudingen door marechaussee tijdens grensverkeerscontrole

Aanhoudingen door marechaussee tijdens grensverkeerscontrole

  • Nederland
  • Een speurhond van de marechaussee aan het werk tijdens de controle. De Koninklijke Marechaussee heeft gisteren tijdens de actie Korridorfahndung, een initiatief van de Landespolizei Osnabrück, 3 mannen aangehouden. De marechaussee controleerde in totaal 477 voertuigen en 972 personen. Ook werd een bedrag van € 2.009,50 aan boetes geïncasseerd bij verschillende personen.
  • Koninklijke Marechaussee
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/marechaussee/actueel/nieuws/2013/05/17/46205658/Aanhoudingen_door_marechaussee_tijdens_grensverkeerscontrole_video

Aan de controles, uitgevoerd van Groningen tot Limburg, deden de politie-eenheden Noord-Nederland, Oost-Nederland en Limburg, de Eenheid Landelijke Politiediensten en Douane mee. Aan Duitse zijde participeerden de Bundespolizei, Polizei inspektion Leer/Emden, Lingen, Osnabrück en Emsland/Bentheim, Autobahnpolizei Münster en Zoll.

Amfetamine en witwassen

Bij de controle in Venlo werden een 22-jarige Duitser en 38-jarige Kroaat, aangehouden. Marechaussees hadden gezien hoe de verdachten ongeveer 200 meter voor de controleplaats een erf van een boerderij opreden en een tas uit de auto gooiden. Hierin bleek 1 kilo amfetamine te zitten.

Op de A76 kon de brigade Limburg-Zuid van de marechaussee een 45-jarige man aanhouden op verdenking van het witwassen van geld. Hij bleek in het bezit te zijn van € 38.000 en kon geen aannemelijke verklaring geven hoe hij aan dit bedrag was gekomen. De marechaussee stelt een nader onderzoek in naar de verdachte.

Aan de actie, die liep van 16.00 uur tot middernacht, namen ruim 150 marechaussees op diverse controleplaatsen deel. De controle was gericht op grensoverschrijdende criminaliteit zoals mensenhandel/mensensmokkel, drugsvervoer, wapenhandel en het opsporen van autodiefstal. Daarnaast werd gecontroleerd op verkeersveiligheid, drankgebruik en andere overtredingen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top