woensdag, november 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Aanpak van wanbetalers kan vaak veel beter
Aanpak van wanbetalers kan vaak veel beter

Aanpak van wanbetalers kan vaak veel beter

 • Nederland
 • 50 tips van incasso-deskundigen.
 • Uitgeverij Pepijn
 • http://www.uitgeverijpepijn.nl
 • info@uitgeverijpepijn.nl

Op 12 november verschijnt het boek ‘Werken voor je geld, fluiten naar je centen’ van het schrijversduo Herman Jansen en Michel Knapen. De journalisten doken in de schimmige wereld van de incasso, aanmaningen en sommaties. Het resultaat is een handzaam en aantrekkelijk leesbaar boek dat zzp’ers en mkb-ondernemers voldoende munitie geeft om te voorkomen dat ze moeten fluiten naar hun centen.

Het risico dat een kleine zelfstandige of ondernemer hard moet werken voor zijn geld maar kan fluiten naar zijn centen is de afgelopen jaren sterk toegenomen.

In de eerste helft van 2013 is volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek een recordaantal faillissementen van bedrijven en instellingen uitgesproken. Bijna vijfduizend, dat is veertien procent méér dan in de eerste helft van 2012. Ongeveer een kwart daarvan gaat failliet door wanbetaling van klanten. In Nederland lopen bedrijven 14,3 miljard euro mis door betalingsverzuim. Banken verlenen kleine bedrijven geen kredieten meer uit angst voor faillissement waardoor deze ondernemers niet meer kunnen investeren en groeien. De innovatie stagneert en de werkloosheid loopt verder op. Wanbetalers strooien zo bakken met zand in de motor van de economie.

De verslechtering van de betalingsmoraal is maar één kant van het verhaal. Ondernemers zijn ook laks bij het innen van betalingen en veroorzaken zo hun eigen slechte liquiditeit. Er wordt gemiddeld zeventig dagen gewacht na verzending van de factuur voordat er maatregelen worden genomen om geld te innen. Debiteurenbeheer is een ondergeschoven kindje. En dat is nergens voor nodig.

Voor zzp’ers en mkb-ondernemers biedt ‘Werken voor je geld, fluiten naar je centen’ praktische informatie voor het opzetten van een degelijk debiteurenbeheer. Het boek bevat – naast een leesbaar overzicht van de belangrijkste en meest recente wet- en regelgeving – interviews met een directeur van een incasso- en deurwaarderskantoor, een incasso-advocaat en een lector incasso en schuldsanering. De lezer krijgt een helder inzicht over wat wel en niet mag en krijgt antwoorden op vragen als:

 •     Wanneer moet ik welke acties ondernemen om mijn wanbetaler aan te pakken?
 •     Loont het om een incasso-advocaat in te schakelen?
 •     Hoeveel kans heb ik nog op mijn geld als mijn wanbetaler failliet gaat?
 •     Wat gaat er in het hoofd om van mijn wanbetaler? Hoe schat ik hem in?
 •     Onder welke omstandigheden is het raadzaam een kredietverzekering te nemen en hoe werkt dat?
 •     Wat is factoring en wat kan ik – zzp’er of mkb-ondernemer – hiermee?

De boodschap van het boek is duidelijk: pik de smoesjes van wanbetalers niet langer. Weet waar u deskundige hulp moet zoeken en wat u daarvan mag verwachten. De auteurs eindigen het boek met 50 onmisbare tips, gebaseerd op de mening van ervaren incassodeskundigen.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top