donderdag, februari 20, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Aantal Bulgaren en Roemenen in Duitsland sterk gestegen
Aantal Bulgaren en Roemenen in Duitsland sterk gestegen

Aantal Bulgaren en Roemenen in Duitsland sterk gestegen

  • Europa
  • Sinds per 1 januari ook in Duitsland de grenzen voor arbeidsmigranten uit Roemenië en Bulgarije zijn opengegaan, is het aantal migranten uit die twee Oost-Europese EU-landen in Duitsland sterk gestegen. Alleen al in januari trokken 9850 Roemenen en Bulgaren de Duitse grens over. Dat was 80 procent meer dan een jaar eerder.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjj7ibdzjpww/nieuws/aantal_bulgaren_en_roemenen_in_duitsland?ctx=vha4ozv8cev0&tab=0&tab=0

Dat blijkt uit interne cijfers van het Duitse Instituut voor Onderzoek van de Arbeidsmarkt. In februari dit jaar kwamen nog eens 8933 Bulgaren en Roemenen naar Duitsland om daar te werken. In totaal zijn er nu in Duitsland 430.000 Bulgaren en Roemenen. De meeste migranten komen volgens het instituut snel aan het werk.

Volgens de meest recente cijfers waren in Nederland ruim 900 Roemenen en Bulgaren ingeschreven. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken die dat in maart aan de Tweede Kamer meedeelde, wilde niet zeggen of hij dat veel of weinig vond. ,,Cijfers zeggen me niet zo veel. Het gaat om de problemen”, zei de bewindsman.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top