dinsdag, oktober 23, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Aantal inbraken daalt verder
Aantal inbraken daalt verder

Aantal inbraken daalt verder

  • Nederland
  • Het aantal inbraken is in de eerste maanden van dit jaar met ruim 15 procent gedaald, ten opzichte van de dezelfde periode in 2013. Dat maakten burgemeester Jorritsma van Almere en Bart Willemsen, plaatsvervangend portefeuillehouder High Impact Crimes van de politie, bekend bij de aftrap van de anti-inbraak campagne ‘Inbrekers gaan niet met vakantie.’ De campagne moet er mede aan bijdragen dat de ingezette daling ook in de zomermaanden doorzet en is een initiatief van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/06/20/aantal-inbraken-daalt-verder.html

Matrixbord met tekst de meeste inbraken vinden overdag plaats

Het aantal woninginbraken in ons land neemt al sinds het begin van vorig jaar consequent en fors af. Zo werd er over heel 2013 5% minder ingebroken dan het jaar daarvoor. Deze daling is in de eerste maanden van dit jaar doorgezet. In mei vonden er ruim 4.700 (pogingen tot) inbraken plaats, een daling van 20 procent ten opzichte van mei vorig jaar. Minister Opstelten: “Het is goed om te zien dat de inzet van alle partijen tot deze mooie resultaten leidt. Een stimulans om de voortvarende aanpak door te zetten.”

Campagne

Het gebeurt te vaak: je komt terug van een zonovergoten vakantie en je woning is leeggehaald. In één klap is je vakantie verpest. Om vakantiegangers ervan bewust te maken wat ze kunnen doen om de kans op een woninginbraak te verkleinen, hebben het ministerie, de politie en het CCV (het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) vandaag de aftrap gegeven van de anti-inbraakcampagne ‘Inbrekers gaan niet met vakantie.’ Een van de manier om een verdere daling in te zetten is het attenderen van vakantiegangers op het nemen van simpele voorzorgsmaatregelen, zoals:

  1. Vraag je vertrouwde buren als je met vakantie gaat op je woning te letten, de post weg te halen en bij verdachte situaties 112 te bellen.
  2. Laat een bewoonde indruk achter.
  3. Installeer tijdschakelaars om er voor te zorgen dat er ‘s avonds licht brandt.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top