dinsdag, november 20, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Aantal werklozen in eurozone daalt licht
Aantal werklozen in eurozone daalt licht

Aantal werklozen in eurozone daalt licht

  • Europa
  • Het aantal werklozen in de eurolanden is in december licht gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat vrijdag.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjgwfdp0m7ws/nieuws/aantal_werklozen_in_eurozone_daalt_licht?ctx=vhsjeu461wp8&tab=0

Het totaal aantal werklozen in de eurozone zakte vorige maand met 129.000 ten opzichte van november, tot ruim 19 miljoen. Die daling was niet voldoende voor een verbetering van het werkloosheidspercentage. Dat stond voor de derde achtereenvolgende maand op 12 procent van de beroepsbevolking. In december 2012 bedroeg de werkloosheid gemiddeld 11,9 procent.

Afgelopen jaar verslechterde onder meer de Nederlandse arbeidsmarkt in hoog tempo. De werkloosheid liep daarbij op van 5,8 naar 7 procent. Alleen in Cyprus en Griekenland werd gedurende 2013 een grotere stijging gemeten. In Ierland, Letland en Portugal daalde de werkloosheid het sterkst.

De werkloosheid was in december het laagst in Oostenrijk (4,9 procent) en Duitsland (5,1 procent). Griekenland en Spanje kampten onverminderd met veruit de slechtste arbeidsmarkt in de eurozone. In Spanje bedroeg de werkloosheid vorige maand bijna 26 procent. In Griekenland liep de teller in oktober, de meest recente maand waarover cijfers beschikbaar zijn, op tot 27,8 procent.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top