vrijdag, januari 18, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Aantrekkingskracht Maas op restaurants in Rotterdam
Aantrekkingskracht Maas op restaurants in Rotterdam

Aantrekkingskracht Maas op restaurants in Rotterdam

  • Nederland
  • Naast de imposante skyline is de Maas natuurlijk een belangrijk herkenningspunt van Rotterdam. De brede rivier die dwars door de stad loopt, zorgt behalve voor mooie plaatjes ook voor vele leuke restaurants.
  • Piatto_nl-restaurant-reviews-gerechten-200x150
  • Piatto.nl
  • www.piatto.nl
  • info@piatto.nl

Rotterdam is volgens reisgidsenmaker Rough Guides een van de tien steden die je in 2014 zou moeten bezoeken. Onder meer de in aanbouw zijnde ‘verticale stad’ De Rotterdam wordt geroemd als letterlijk hoogtepunt. Dit, mede doordat het voetstuk van het 150 meter hoge gebouw diverse cafés en restaurants herbergt. Maar Rotterdam biedt meer als het gaat om eetgelegenheden. Met zo’n 1300 eetgelegenheden behoort de maasstad tot de horecatop van Nederland.

Elke Rotterdamse wijk een eigen karakter
In haar totaliteit is Rotterdam een dynamische, moderne stad die dag en nacht leeft. En een stad die zich continu vernieuwt en daardoor nooit verveelt. Bekijken we Rotterdam op culinair vlak, dan zien we dat de stad een bont geheel is van restaurants en keukens. Interessant is het eigen karakter van iedere wijk als het gaat om eethuizen. Wat betreft de restaurantdichtheid vallen de Oude Haven, het Scheepvaartkwartier (ook ‘Het nieuwe werk’ genoemd) en natuurlijk het centrum op. In het stadshart is het zomers heerlijk dineren op een terrasje van één van de vele grandcafés. En wie graag een borrel doet na het eten, kan zijn hart ophalen in het gebied rondom de Nieuwe Binnenweg.

Uit eten aan de maas
Naast de imposante skyline is de Maas natuurlijk een belangrijk herkenningspunt van Rotterdam. De brede rivier die dwars door de stad loopt, zorgt behalve voor mooie plaatjes ook voor vele leuke restaurants. De kaden van de Maas zijn vooral de afgelopen decennia een gewilde plek geworden voor zowel restauranthouders als –bezoekers. De komst van de Erasmusbrug heeft deze trend alleen maar kracht bij gezet. In één van de vele restaurants op de Kop van Zuid is het lekker eten met een prachtig uitzicht op dit, typisch Rotterdamse architectonische hoogstandje.

Skyline aan restaurants
Uiteraard is er menig betaalbaar eetcafé in Rotterdam te vinden. Maar wie gaat voor een restaurant op topniveau, heeft ook een ruime keuze. Zo kent de havenstad in 2014 drie restaurants met twee Michelinsterren. Daarnaast zijn er nog twee eetgelegenheden die één ster mogen dragen van het beroemde Franse keurmerk.

Over kyperen

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top