dinsdag, oktober 23, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Immigratie / Aanvraag motie Spekman
Aanvraag motie Spekman

Aanvraag motie Spekman

  • Nederland
  • In afwachting van de beslissing op een aanvraag voor verblijf in Nederland, kan een ex-asielzoeker in aanmerking komen voor opvang in het kader van de motie Spekman. Dit is alleen mogelijk als het een uitgeprocedeerde asielzoeker betreft die een aanvraag om een verblijfsvergunning regulier voor medische behandeling of uitstel van vertrek om gezondheidsredenen (artikel 64 Vw) indient.
  • Immigratie- en Naturalisatiedienst
  • http://www.ind.nl
  • info@ind.nl

Een aanvraag indienen in het kader van de motie Spekman

De IND heeft gegevens van de vreemdeling nodig. Welke gegevens de IND nodig heeft staat in deze bijlage. Alle gegevens genoemd in de bijlage moeten aan de IND worden gezonden.

Belangrijk! Als de IND niet over alle gevraagde gegevens beschikt of als deze onvolledig zijn, kan de vreemdeling niet in aanmerking komen voor opvang in het kader van de motie Spekman.

Hoe wordt de aanvraag door de IND behandeld

De IND beoordeelt of alle gevraagde gegevens aanwezig en volledig zijn. Let wel, voor wat betreft de medische gegevens beoordeelt de IND alleen of er een gevulde, gesloten envelop gericht aan het Bureau Medische Advisering (BMA) aanwezig is. Deze envelop wordt doorgestuurd naar het BMA. Dit bureau beoordeelt de medische situatie van de vreemdeling.

Als de gevraagde gegevens volledig zijn, maakt de IND een afspraak met de vreemdeling om aan een IND-loket te verschijnen. Tijdens het bezoek aan het IND-loket wordt de aanvraag om de verblijfsvergunning of uitstel van vertrek op grond van artikel 64 Vw ingediend. Het aanvragen van een verblijfsvergunning kost geld. Deze kosten moeten direct worden betaald. Tijdens de afspraak wordt de vreemdeling verder geïnformeerd over de procedure en mogelijke opvang.

Belangrijk! Als het BMA vaststelt dat de medische gegevens niet compleet zijn, kan de vreemdeling niet in aanmerking komen voor opvang in het kader van de motie Spekman!

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top