dinsdag, juli 16, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / ABU: De veranderende economie verandert de wereld van werk
ABU: De veranderende economie verandert de wereld van werk

ABU: De veranderende economie verandert de wereld van werk

  • Nederland
  • De wereld van werk en ondernemen verandert. Nu en in de toekomst. Daarover organiseert de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen) op maandag 5 oktober a.s. een congres: Fit for the Future. ABU-directeur Jurriën Koops: “Als de wereld van werk verandert, verandert ook de arbeidsmarkt. Daar moeten uitzendondernemingen maar ook beleidsmakers rekening mee houden.”
  • Algemene Bond Uitzendondernemingen
  • http://www.abu.nl
  • info@abu.nl

In onze economie gaan veranderingen steeds harder. Bestaande instituties en structuren worden op z’n kop gezet door disruptieve organisaties als Uber, Airbnb en InnoCentive. Maar ook globalisering, robotisering, toenemende digitalisering, 3d-printing brengen fundamentele veranderingen teweeg. Banen, beroepen en complete sectoren worden met enorme snelheid vernietigd. 47% van de huidige banen wordt bedreigd door computers. Voor flexibele banen ligt dat percentage zelfs rond de 65%. De levensduur van bedrijven wordt korter. De veranderingen gaan steeds sneller. Ook op de arbeidsmarkt. De invloed op de organisatie van werk wordt steeds duidelijker. Werk wordt anders.

Sprekers

Tijdens het congres Fit for the Future confronteren de sprekers het publiek met al deze veranderingen. Hoe kunnen bedrijven die werk organiseren zich voorbereiden op deze veranderingen? Welke strategische wendbaarheid en het vermogen te veranderen, is daarvoor nodig?

Maarten Camps, secretaris-generaal van Economische Zaken deelt zijn visie op het belang van de innovatiekracht van ons land. Yuri van Geest, schrijver van het boek Exponentiële organisaties, gaat in op de kracht van organisaties die gebruikmaken van nieuwe organisatievormen en nieuwe technieken en zo razendsnel een enorme groei weten te bewerkstelligen. Oscar Kneppers, oprichter van Rockstart, deelt zijn ervaringen met het starten en begeleiden van innovatieve groeibedrijven (start-ups). De arbeidssocioloog Jan Denys sluit de middag af met zijn mening over de toekomst van de flexibele arbeidsmarkt en de rol van intermediairs.

Congres: Fit for the Future
Plaats: Kromhouthal Amsterdam
Datum: maandag 5 oktober
Tijd: 13.30 – 17.00 uur

Meer informatie: http://fitforthefuturecongres.nl/

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top