zaterdag, oktober 20, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / ABU geeft overzicht van alle flexvormen in geheel herziene uitgave van Flexpocket
ABU geeft overzicht van alle flexvormen in geheel herziene uitgave van Flexpocket

ABU geeft overzicht van alle flexvormen in geheel herziene uitgave van Flexpocket

  • Nederland
  • De ABU brengt vandaag een geheel vernieuwde Flexpocket uit, een boekje vol met feiten en cijfers over alle flexvormen. De branchevereniging brengt deze herziene uitgave uit vanwege nieuwe wetgeving en de nieuwe CAO voor Uitzendkrachten en vanwege grote informatie-behoefte aan flexibiliteit. De Flexpocket onderstreept daarnaast het belang van feiten in de strijd met beelden over de flexibele arbeidsmarkt.
  • overhandiging flexpocket.jpg (1)
  • Algemene Bond Uitzendondernemingen
  • http://www.abu.nl
  • info@abu.nl

Foto: Marriëtte Hamer, voorzitter van de SER, neemt het eerste exemplaar van de Flexpocket in ontvangst uit handen van ABU-directeur Jurriën Koops

Vandaag nam Mariëtte Hamer, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER), het eerste exemplaar van de nieuwe Flexpocket in ontvangst uit handen van ABU-directeur Jurriën Koops. “Deze Flexpocket illustreert aan de hand van feiten en cijfers hoe de flexschil er in Nederland uitziet en toont vooral de diversiteit van flexibele arbeid. Omdat er hierover veel discussie is, is het goed dat we de getallen kennen”, aldus Mariëtte Hamer.

In 2020 zal de flexschil van bedrijven uitkomen op zo’n 30%, aldus een onderzoek van TNO eerder dit jaar. De groei van flexibiliteit spreidt zich uit over een diversiteit aan flexvormen. Nog altijd wordt het politieke en maatschappelijke debat over ‘vast’ en ‘flex’ gevoerd. Belangrijk daarbij is dat er een discussie plaatsvindt over feiten en niet over beelden. De Flexpocket, uitgegeven en samengesteld door de ABU, wil laten zien hoe de flexschil er in Nederland écht uitziet. De grote vraag naar de eerste editie van de Flexpocket (2013) en ook nu weer naar de herziene uitgave, geeft aan dat er veel behoefte is aan informatie over de verschillende flexvormen.

Geactualiseerd

Een belangrijke inhoudelijke reden voor de actualisatie van de Flexpocket is het verwerken van nieuwe regelgeving die voortvloeit uit de Wet werk en zekerheid en de nieuwe CAO voor Uitzendkrachten. Beide hebben een grote invloed op de diverse flexvormen. Nieuw in deze uitgave is ook dat de resultaten van een breed scala aan onderzoeken naar flex zijn opgenomen. Onderzoeken die niet alleen door de ABU zijn geïnitieerd, maar onder meer ook door UWV en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Alle flexvarianten

In de Flexpocket zijn alle feiten en cijfers op een rij gezet voor nuluren- en oproepcontracten, payrollen, zzp, contracting, uitzendwerk en tijdelijke contracten. Bij iedere flexvariant wordt onder meer beschreven wat deze inhoudt, wat het aandeel is in de totale flexibiliteit, welke arbeidsvoorwaarden en sociale zekerheid erbij horen, waarom werkgevers en werknemers ervoor kiezen en wat de maatschappelijke waarde is van de flexvormen.

Verduurzaming

Alle flexvormen in hun zuivere vorm hebben bestaansrecht, op voorwaarde dat ze fatsoenlijk zijn ingericht. Want het is niet de vraag óf, maar hóe we flexibiliteit goed organiseren. Zo heeft iedere flexvorm een paragraaf ‘aandachtspunt voor verdere verduurzaming’ gekregen. Ook is voor iedere variant beschreven welke wijzigingen er in 2015 staan te wachten.

Flexpocket digitaal/papier

De Flexpocket is digitaal toegankelijk en in gedrukte vorm verkrijgbaar bij de ABU. Geïnteresseerden kunnen een papieren versie bestellen via e-mail: hardes@abu.nl.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top