woensdag, januari 27, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / ABU: Jongeren bepalen eigen toekomst op arbeidsmarkt
ABU: Jongeren bepalen eigen toekomst op arbeidsmarkt

ABU: Jongeren bepalen eigen toekomst op arbeidsmarkt

  • Nederland
  • FNV Jong, CNV Jongeren en de ABU lanceren ReflexLAB Vrijdag 3 oktober lanceerden jongeren, vakbonden en werkgevers het ReflexLAB af. Het ReflexLAB is een initiatief van FNV Jong, CNV Jongeren en de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen). 50 jongeren worden gevraagd hun mening te geven over en richting te geven aan discussies die de arbeidsmarkt bezig houden. De aftrap vond plaats bij het hoofdkantoor van Randstad in Diemen.
  • Algemene Bond Uitzendondernemingen
  • www.abu.nl
  • info@abu.nl

Het ReflexLAB bestaat uit meer dan 50 jongeren. Zij beginnen met een serie masterclasses. Daarna zullen ze zich buigen over tal van arbeidsmarktvraagstukken, zoals de toekomst van werken, het basisinkomen en de invloed van robotica. Robbert Coenmans, voorzitter FNV Jong: “Het is belangrijk dat hier nu over nagedacht wordt door jongeren zelf. Zij zijn immers degene die in de nieuwe arbeidsmarkt moeten functioneren.”

Tijdens de aftrap presenteerden de samenwerkende organisaties ook een onderzoek dat gedaan is onder jongeren. Hier blijkt onder andere uit dat negentig procent van de jongeren het liefst een vast contract wil, maar dat tegelijkertijd veertig procent denkt dat de vernieuwde Wet Werk en Zekerheid daar niet bij gaat helpen. Michiel Hietkamp, voorzitter CNV Jongeren: “Veel jongeren vinden de ketenbepaling een slecht plan.Dit onderstreept het belang van het ReflexLAB. Jongeren moeten zelf aan zet zijn om zich te buigen over de toekomst voor de arbeidsmarkt. Als iemand anders dat in gaat kleuren gaat het mis.”

De jonge deelnemers krijgen masterclasses aangeboden door CEO’s, wetenschappers, juristen, ondernemers, politici en sociale partners. Uiteindelijk is het aan hen zelf om hun visie te scherpen en uit te dragen. Hun stem is cruciaal om een antwoord te vinden op vragen als: moet een zzp’er ook uitbetaald worden bij ziekte?; wie betaalt de kosten van scholing als je steeds van baan wisselt?; moet er een risicopremie zijn voor onzekere contracten? of; hoe verdelen we de zekerheden over verschillende contractvormen? ABU-directeur Jurriën Koops: “Voor antwoorden op de vragen over de toekomstige arbeidsmarkt gaan we graag te rade bij de jongeren, de werkenden van morgen.”

De masterclasses lopen tot en met december, vanaf januari gaat het ReflexLAB verder als denktank om de bestaande ideeën over de arbeidsmarkt aan te scherpen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top