dinsdag, juli 14, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Achtste editie Roosendaals kunstfenomeen
Achtste editie Roosendaals kunstfenomeen

Achtste editie Roosendaals kunstfenomeen

  • Nederland
  • Eye-Candy 8 is de nieuwste editie van een reeks exposities die is uitgegroeid tot een, door kunstliefhebbers gewaardeerd, kunstfenomeen in de regio.
  • EYECANDY-8--WEB
  • Atelier expositieruimte kunstenaar Anita Ammerlaan
  • www.anitaammerlaan.com
  • info@photocreation.nl
  • Persbericht - Achtste editie Roosendaals kunstfenomeen

EYECANDY-8--WEB

Van 6 juni tot en met 30 augustus is in Roosendaal de achtste editie van de bijzondere kunstexpositie Eye-Candy te bezoeken, inmiddels een bekend kunstfenomeen in Brabant. Maar liefst twaalf professionele kunstenaars tonen vanaf dan drie maanden lang hun diverse werk in Atelier Expositieruimte kunstenaar Anita Ammerlaan.

De 1150m2 grote expositieruimte op de Markt 39, staat toe dat alle 12 exposanten hun werk ruim en professioneel kunnen presenteren. De genres en stijlen lopen ver uiteen, maar vormen weer een bijzonder geheel. De twaalf kunstenaars presenteren olie- en acrylverfschilderijen tot 3D-objecten en sculpturen van verschillend materiaal. Houten sculpturen, voorwerpen van keramiek, glas, RVS, textiel en vilt; al het mogelijke is gebruikt voor een oogstrelende collectie.

Eye-Candy 8 is de nieuwste editie van een reeks exposities die is uitgegroeid tot een, door kunstliefhebbers gewaardeerd, kunstfenomeen in de regio. De organisatie ligt in handen van professioneel kunstenaar Anita Ammerlaan en haar echtgenoot Patrick Roelofs, die samen de 1150m² grote atelier en expositieruimte aan de Markt 39 in Roosendaal met veel passie en plezier uitbaten.

Exposanten Eye-Candy 8:

Willy Schutwww.willyschut.exto.nl(schilderijen)
Janneke Rottier
www.jannekerottier.nl(schilderijen)
Tom van Dessel
www.tomvandessel.exto.nl(schilderijen)
Erika Stanley
www.arterika.com (schilderijen en 3D-objecten)
Heleen van den Hooven -
www.ateljeeaanzee.nl(vilt-eilanden)
Frans Steginga – www.franssteginga.nl (houten sculpturen en reliëfdruk)
Jos Rijff
www.rijff.com (schilderijen)
Lucie Berben
www.lucieberben.nl(keramiek)
Ben Vollenberg
www.kunstkring.com (glaskunst)
Wim Meyleswww.wimmeyles.nl(houten sculpturen)
Adrian Legierse
www.adrian-l.blogspot.com(RVS sculpturen)
Anita Ammerlaan
www.anitaammerlaan.com (schilderijen)

Een YouTube-impressie is te bekijken op: https://youtu.be/creK65T9D6s 

Over Roosendaalse kunstenaar Anita Ammerlaan

Anita Ammerlaan (1976) is afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academy (1999). Anita raakte geïnspireerd door de koeien van het melkveebedrijf van haar vader en oom.

Nu houdt zij zich ook bezig met andere thema’s. Anita benadert haar thema’s op een kleurrijke, persoonlijke en soms bijna emotionele wijze waardoor haar figuratief-realistische olieverfschilderijen een poëtische lading krijgen.

Anita heeft in sommige omstandigheden de voorkeur voor acrylverf. Hiermee kan zij aan haar laatste serie werken; de ‘lightscapes’, werken die onbedoeld een mix bleken te zijn van abstracte, impressionistische en expressionistische kunst. Bij deze ‘lightscape’-serie ging zij vanuit haar eigen gevoel, haar gevoel voor de natuur, met de materie, zonder voorop gesteld plan, aan het werk om haarzelf en het publiek te laten verrassen. Het zijn typische werken die je ook van dichtbij, real-life, zou moeten bekijken. Alleen dan zie je de vele kleurschakeringen, het reliëf en de vele manieren waarop het licht speelt met de schilderijen. Tevens combineert Anita deze voor haar nieuwe manier van werken met het figuratief-realisme.

Locatiegegevens:
Atelier Expositieruimte kunstenaar Anita Ammerlaan
Bezoekadres: Markt 39 in Roosendaal
Website:
www.anitaammerlaan.com

Over expositieruimteanitaammerlaan

Anita Ammerlaan (1976), afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academy in 1999, hield zich jarenlang bezig met het schilderen van portretten van koeien op figuratief-realistische wijze. Anita raakte geïnspireerd door de koeien van het melkveebedrijf van haar vader en oom. Nu houdt zij zich ook bezig met andere thema’s. Anita benadert haar thema’s op een kleurrijke, persoonlijke en soms bijna emotionele wijze waardoor haar figuratief-realistische olieverfschilderijen een poëtische lading krijgen. Anita heeft in sommige omstandigheden de voorkeur voor acrylverf. Hiermee kan zij aan haar laatste serie werken; de 'lightscapes', werken die onbedoeld een mix bleken te zijn van abstracte, impressionistische en expressionistische kunst. Bij deze 'lightscape'-serie ging zij vanuit haar eigen gevoel, haar gevoel voor de natuur, met de materie, zonder voorop gesteld plan, aan het werk om haarzelf en het publiek te laten verrassen. Het zijn typische werken die je ook van dichtbij, real-life, zou moeten bekijken. Alleen dan zie je de vele kleurschakeringen, het reliëf en de vele manieren waarop het licht speelt met de schilderijen. Tevens combineert Anita deze voor haar nieuwe manier van werken met het figuratief-realisme.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top