dinsdag, oktober 19, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Internet & ICT / Advies FBI: controleer smartphone gebruik van je kind
Advies FBI: controleer smartphone gebruik van je kind

Advies FBI: controleer smartphone gebruik van je kind

  • Nederland
  • De FBI waarschuwt ouders voor sextortion. Hierbij worden kinderen, maar ook volwassenen, afgeperst met privéfoto's. Houdt daarom het smartphonegedrag van uw kind, vooral in de zomervakantie, in de gaten!
  • koppen logo2
  • Koppen
  • m.paul@scherponline.nl

De Amerikaanse opsporingsdienst FBI moedigt ouders aan om zich meer te bemoeien met het smartphonegebruik van hun kroost. Kinderen zijn tegenwoordig vaak vaardiger met een smartphone dan ouders. Ze downloaden apps en leggen eenvoudig contact met (vreemde) mensen. Daarom is er volgens de FBI een taak weggelegd voor de ouders om in de gaten te houden en te bepalen welke apps hun kinderen installeren en hoe ze de apps gebruiken.

Sextortion

De FBI voert hiervoor campagne met als doel om te waarschuwen voor ‘sextortion’. Sextortion is de afpersing van mensen door middel van het dreigen van de verspreiding van privéfoto’s die men openbaar wil laten maken. Sextortion gebeurt vaak bij volwassenen, maar ook bij kinderen. Vooral deze laatste groep is alarmerend groot, zegt de FBI. Er zijn veel kinderen die via hun smartphone communiceren met onbekenden die weinig goeds in de zin hebben. Vooral nu de zomervakantie voor de deur staat, roept de FBI ouders op om het smartphonegebruik van hun kinderen extra goed in de gaten te houden. In de zomervakantie hebben kinderen alle tijd om in een val te kopen van mannen die jagen op kinderen. Zelf de jongste kinderen zijn volgens de opsporingsdienst niet veilig. Leuk speelgoed kopen en leuke dingen ondernemen kan de aandacht van de smartphone afhalen.

Adviezen van de FBI

Alleen af en toe meekijken op de smartphone van je kind is niet genoeg. De FBI geeft daarom diverse adviezen om misbruik te voorkomen. Het begint bij het inlichten van kinderen over de gevaren van internet. Maak ook alles wat er online gebeurt toegankelijk, zodat je op elk moment kunt zien waar je kind mee bezig is (geweest). Stel de privacy instellingen van social media en apps van je kind op een zo hoog mogelijk niveau in. Stel ook de instellingen zo in, dat er altijd toestemming aan je gevraagd moet worden om een app te installeren. Controleer daarnaast regelmatig de contacten van je kind en verwijder de mensen die hij of zij nog nooit in persoon heeft ontmoet. Meld ten slotte alle misstanden die je ontdekt bij de politie.

Over Anette

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top