vrijdag, december 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Aegon dekt de annuleringskosten vanwege de onrust in Israël
Aegon dekt de annuleringskosten vanwege de onrust in Israël

Aegon dekt de annuleringskosten vanwege de onrust in Israël

  • Nederland
  • Aegon dekt de annuleringskosten als u vanwege de onrust in Israël uw reis annuleert. Woensdag 16 juli 2014 is een negatief reisadvies afgegeven voor reizen naar de Gazastrook en het gebied van 40 kilometer eromheen. Veel reizigers die de komende weken naar Israël op reis gaan, willen vanwege de onrust daar nu niet meer naartoe.
  • Aegon
  • http://www.aegon.com
  • persvoorlichting@aegon.nl
  • http://www.aegon.nl/particulier/nieuws/aegon-dekt-de-annuleringskosten-vanwege-de-onrust-in-israel

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het negatieve reisadvies afgelopen woensdagavond aangescherpt. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken ontraadt alle reizen naar de Gazastrook en in het gebied van 40 kilometer daar omheen. Voor de overige delen van Israël geldt extra waakzaamheid.

Bij ons is er dekking voor annuleringskosten

Niet alleen reizen naar de Gazastrook, maar ook de andere gebieden in Israël kunnen aanleiding zijn voor een aanspraak op de annuleringsdekking bij Aegon. Een negatief reisadvies is bij Aegon niet nodig voor dekking op de verzekering. De annuleringskostendekking van Aegon bepaalt namelijk dat een reis- of huurovereenkomst geannuleerd kan worden vanwege onvoorziene bijzondere omstandigheden tijdens de verzekeringsduur.

Heeft u een Doorlopende Reisverzekering uit het Woon- & VrijeTijdpakket?

Kijk op uw polis welke voorwaarden voor u van toepassing zijn. De annuleringsdekking voor de onlusten in Israël is van toepassing als de reis voor 16 juli 2014 is geboekt en alleen voor dat deel dat niet door de reisorganisatie wordt teruggegeven. Meestal wordt namelijk door de reisorganisatie bij annulering ook een deel terugbetaald.

Voor de voorwaarden 3010 en 3018 geldt:

De dekking voor annuleringkosten is maximaal:

- € 2.500,- voor alleenstaanden
- € 4.000,- voor een gezin zonder kinderen
- € 4.000,- voor alleenstaanden met kinderen
- € 5.000,- voor een gezin met kinderen

Het verzekerd bedrag geldt per reis/huurarrangement voor alle verzekerden samen, tenzij er voor een bepaalde reis aanvullende afspraken zijn gemaakt.

Heeft u een Aegon Online Reisverzekering met voorwaarden 2010 of 2011?

Als u de aanvullende dekking annulering heeft meeverzekerd, dan is annulering gedekt tot maximaal € 2.000,- euro per persoon en € 6.000,- per reis. De annuleringsdekking voor de onrust in Israël is van toepassing als de reis voor 16 juli 2014 is geboekt en alleen voor dat deel dat niet door de reisorganisatie wordt teruggegeven. Meestal wordt namelijk door de reisorganisatie bij annulering ook een deel terugbetaald.

Hoe kunt u annuleren?

Het is belangrijk een mogelijk verzoek voor vergoeding van de annuleringskosten zo snel mogelijk in te dienen. De gebruikelijke afspraak in de polisvoorwaarden is dat dit binnen 3 x 24 uur na de onverwachte omstandigheid gebeurt. U kunt ons bellen op het nummer 088 344 00 00. Of geef uw annulering door aan uw adviseur. U kunt ook hier online uw annulering aan ons doorgeven.

Vragen en antwoorden over de dekking annulering Israël

Vraag: Door de ernstige situatie in Israël wil ik mijn vakantie naar Israël annuleren. Is de annulering gedekt op mijn annuleringsverzekering bij Aegon.

Antwoord: Ja, als u voor 16 juli 2014 een vakantie naar Israël heeft geboekt en als u een Woon- & Vrije Tijdpakket van Aegon heeft met Doorlopende Reisverzekering óf een Reisverzekering Online (waarbij u de extra dekking annulering moet hebben meeverzekerd), dan zijn de kosten van annulering verzekerd. De hoogte van wat u van Aegon terugkrijgt, hangt af van de voorwaarden. Deze staan op uw polisblad.

Vraag: Heeft u een Doorlopende Reisverzekering binnen het Woon- & VrijeTijdpakket met voorwaarden ’3010′ of ’3018′?

Antwoord: Als u uw reis wilt annuleren omdat in de situatie Israël zeer onrustig en bedreigend is, dan zijn de annuleringskosten gedekt tot maximaal:

- € 2.500,- voor alleenstaanden
- € 4.000,- voor een gezin zonder kinderen
- € 4.000,- voor alleenstaanden met kinderen
- € 5.000,- voor een gezin met kinderen

Het verzekerd bedrag geldt per reis/huurarrangement voor alle verzekerden samen, behalve als u voor een bepaalde reis aanvullende afspraken met Aegon heeft gemaakt.

Vraag: Heeft u een Reisverzekering Online?

Antwoord: Als u uw reis wilt annuleren omdat in Israël de zeer onrustig en bedreigend, dan zijn de kosten van annulering gedekt als u de extra dekking annulering heeft meeverzekerd. U krijgt dan maximaal € 2.000,- per persoon terug met een maximum van € 6.000,- voor uw reis voor alle verzekerden samen. Als u deze extra annuleringsdekking niet heeft afgesloten, dan krijgt u uw annuleringskosten niet vergoed.

Vraag: Krijgt u ook geld terug van uw reisorganisatie?

Antwoord: Het deel van de reissom dat u terugkrijgt van de reisorganisatie, vergoedt Aegon niet.

Vraag: Heeft u nog vragen?

Antwoord: Heeft u uw polisblad niet bij de hand of weet u niet precies welke voorwaarden voor u gelden? Wij helpen u graag. Neem contact op met uw adviseur of neem contact met ons op via telefoonnummer 088 344 12 34.

Vraag: Wilt u uw reis annuleren?

Antwoord: Wilt u uw reis annuleren en in aanmerking komen voor de hierboven omschreven vergoedingen? Wij regelen het voor u. Neem contact op met Aegon Schade Service, telefoonnummer 088 344 00 00.

Vraag: Kan ik ook annuleren vanwege de onrustige situatie en krijg ik mijn reiskosten dan vergoed als ik een reis naar Israël boek op of na 16 juli 2014?

Antwoord: De annuleringsdekking geldt niet als de reis is geboekt nadat de gebeurtenis heeft plaatsgevonden. In dit geval dus nadat de onrustige situatie in Israël is ontstaan. Dan is er immers geen sprake meer van een onvoorziene omstandigheid.

Vraag: Is de hele reissom verzekerd op mijn annuleringsdekking?

Antwoord: De annuleringsverzekering vergoedt alleen dat deel van de reis/ het huurarrangement dat je niet van de reisorganisatie terug ontvangt. Meestal betaalt de reisorganisatie bij annulering ook een deel terug.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top