donderdag, april 9, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Aegon: Foreign Account Tax Compliance Act (FATCA)
Aegon: Foreign Account Tax Compliance Act (FATCA)

Aegon: Foreign Account Tax Compliance Act (FATCA)

  • Nederland
  • Vanaf 1 januari 2013 is de Amerikaanse Foreign Account Tax Compliance Act (FATCA) gefaseerd in werking getreden. Dit houdt in dat alle financiële instellingen in de wereld, die direct of indirect met de Verenigde Staten (VS) zaken doen moeten nagaan of hun klanten (particulier en zakelijk) in de zin van FATCA belastingplichtig zijn in de VS. Met andere woorden: of iemand belasting moet betalen in VS.
  • Aegon
  • http://www.aegon.nl
  • persvoorlichting@aegon.nl
  • http://www.aegon.nl/particulier/nieuws/fatca

Het doel van FATCA is het voorkomen van belastingontwijking door Amerikaanse belastingplichtigen. De Amerikaanse overheid wil voorkomen dat Amerikaanse cliënten vermogen in het buitenland onderbrengen (waaronder op buitenlandse rekeningen) met het doel dit buiten het zicht van de Amerikaanse Belastingdienst IRS te houden.

Vanaf 2015 gaat Aegon (bestaande) klanten met een Leven- en/of Bankproduct die belastingplichtig zijn in de VS rapporteren richting de Nederlandse Belastingdienst. De Nederlandse Belastingdienst wisselt deze gegevens uit met de Amerikaanse Belastingdienst IRS.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top