donderdag, oktober 18, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Afgestudeerd, en nu werken?
Afgestudeerd, en nu werken?

Afgestudeerd, en nu werken?

  • Nederland
  • Jaarlijks studeren er legio commerciële economie studenten af, maar welke beroepsvelden kunnen zij betreden na het halen van de diploma?
  • graduation-149646_1280
  • http://www.fabiusopleidingen.nl
  • jelle@wetalkseo.nl
  • Jaarlijks studeren er legio commerciële economische studenten af binnen Nederland.

De opleiding behoort ook bij de populairste HBO studies. De keuze valt vaak op de studie, omdat de goed staat aangeschreven en een breed vakgebied is. Maar als je aan huidige commerciële economie studenten vraagt wat ze kunnen worden, weten ze het ook niet precies. Hieronder een lijstje met mogelijke beroepsvelden na het behaald hebben van je commerciële economie diploma.

Productmanager

De productmanager is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een bepaald product of producten. Hij is betrokken vanaf de eerste fase, het zoeken van het gat in de markt, tot het in de winkelmand bij de consument beland. Ontwikkelingen, marketing en budgettering staan voor de productmanager centraal.

Medewerker verkoop binnendienst of buitendienst

Verkoop medewerkers binnen of buitendienst zijn verantwoordelijk voor het genereren van leads tot het onderhouden klant contact en alles wat daar tussen valt. Het begint met het genereren van leads. Hierna komt hij in contact met de potentiële klanten, dit kan zowel door het langs gaan van de bedrijven of telefonisch in contact komen. Het is tijdens het verkoopproces belangrijk dat je achter het daadwerkelijk probleem van het bedrijf komt. Na het sluiten van de deal is de verkoopmedewerker verantwoordelijk voor het notuleren van van de activiteiten en het klant onderhoud. Klantonderhoud is binnen veel bedrijven een onderschat item, maar echter blijkt dat klanten behouden veel goedkoper is dan nieuwe klanten verwen.

Marketing manager

Als marketing manager ben je continu op zoek naar nieuwe wensen en behoefte van klanten en op welke manier jij of het bedrijf daar het beste op kan inspelen. Ook ben je verantwoordelijk voor reclamecampagnes om je huidige producten populair te maken of populair te houden.

Belangrijke competenties

Als afgestudeerde commerciële economie student is het belangrijk dat je over de volgende competenties beschikt:

  • Resultaatgericht: als werknemers binnen een economische of marketing gerichte baan is het belangrijk dat je altijd voor de beste resultaten gaat. Je stelt voor je zelf een doel en je doet er alles aan om dit te bereiken
  • Samenwerken: wanneer je in een economische of marketing gericht vakgebied aan het werk gaat, komt het vaak voor dat je in een team terecht komt waarmee je moet samenwerken. Het is belangrijk dat jouw gedrag de juiste is ten opzichte van je collega’s en partners.
  • Communicatief: Vooral bij verkoop functies is het belangrijk dat je communicatief bent aangelegd. Wanneer je een gemakkelijk praatje bij hebt op hoog niveau, trek je de klant sneller over de streep.

Over sannevermeulen

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top