woensdag, november 21, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / AFM: benader de klant proactief bij oplossen problemen restschuld en het voorkomen van betalingsproblemen
AFM: benader de klant proactief bij oplossen problemen restschuld en het voorkomen van betalingsproblemen

AFM: benader de klant proactief bij oplossen problemen restschuld en het voorkomen van betalingsproblemen

  • Nederland
  • “Wij dringen er al langer op aan dat aanbieders en adviseurs klanten die mogelijk met een restschuld op hun hypotheek blijven zitten proactief benaderen om te kijken of dit probleem oplosbaar is.” Dat zei Paul Schuiling, senior toezichthouder bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in een gesprek met BNR.
  • DNB
  • http://www.dnb.nl
  • info@dnb.nl
  • http://www.afm.nl/nl/professionals/afm-actueel/nieuws/2013/okt/benadering-restschuld.aspx

“Het is belangrijk om met de klant om tafel te gaan zitten om meer inzicht in zijn financiële positie te krijgen en te kijken of er mogelijkheden zijn om iets aan de hypotheek, de inkomens- of bestedingenkant te veranderen, zodat er weer lucht ontstaat. “Aanbieders of intermediairs kunnen hierover gewoon het gesprek aangaan met klanten.

Schuiling reageerde hiermee op de uitkomsten van het jaarlijkse hypothekenonderzoek van Deloitte. Daaruit kwam naar voren dat twee op de drie woningbezitters zich door de hypotheekverstrekkers niet of te laat geadviseerd voelt over de gevolgen van de crisis.

In maart 2013 heeft de AFM een onderzoek onder hypotheekaanbieders gepubliceerd, waarin is gekeken naar de manier waarop het belang van de klant centraal staat bij de behandeling van betalingsproblemen. Daaruit bleek dat hypotheekaanbieders werken aan de aanpak van betalingsachterstanden, maar dat nog verdere maatregelen genomen kunnen worden. Vooral vroegtijdig signaleren van (mogelijke) betalingsachterstanden en meer voorlichting kunnen preventief werken.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top