zondag, juli 3, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / AFM eist informatie voor beleggers over Genmed
AFM eist informatie voor beleggers over Genmed

AFM eist informatie voor beleggers over Genmed

 • Nederland
 • Genmed B.V. (Genmed) moet meer informatie geven aan beleggers die obligaties hebben gekocht of willen kopen. Daarnaast moet Genmed al verstrekte informatie rectificeren. Dat eist de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in een last onder dwangsom. De onderneming heeft niet binnen de gestelde termijn volledig hieraan voldaan en moet voor iedere dag dat ze niet volledig voldoet aan de last €4.000 betalen.
 • AFM
 • http://www.afm.nl
 • info@afm.nl
 • http://www.afm.nl/nl/professionals/afm-actueel/nieuws/2013/sep/lod-genmed.aspx
 • genmed

Genmed staat niet geregistreerd bij de AFM. Het bedrijf biedt in Nederland obligaties aan zoals bedoeld in de Wet op het financieel toezicht (Wft). De totale tegenwaarde van de aanbiedingen bedroeg over een periode van twaalf maanden minder dan €2.500.000. Daarom was voor deze aanbiedingen geen prospectus verplicht.

Medicijnen

Genmed bood beleggers sinds 2010 de mogelijkheid om geld te lenen aan de onderneming door middel van de uitgifte van obligaties (eerste aanbieding). Genmed maakte voor deze aanbieding gebruik van een brochure en een website (www.genmedobligaties.nl). Zoals beschreven in deze brochure van Genmed zijn de aangetrokken gelden bestemd voor de financiering van de vergunningaanvraag en de registratie in een aantal Europese landen van de generieke medicijnen Amoxicillin, Ciprofloxacin, Ibuprofen, Diclofenac, Atorfasatin en Desloratadine.

Sinds januari 2013 biedt Genmed obligaties aan onder de naam “Genmed II Bedrijfsobligaties” (tweede aanbieding). Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een brochure en een website (http://nl.genmed.nl/). Zoals beschreven in deze brochure van Genmed zijn de aangetrokken gelden bestemd voor de ontwikkeling en registratie van nieuwe generieke medicijnen, het inrichten van verkoop-, marketing- en promotiekanalen en het vergroten van het werkkapitaal.

De AFM is een onderzoek begonnen naar Genmed, omdat de aanbieder beleggers onjuiste en te weinig informatie geeft. Genmed moet het volgende schriftelijk bekend maken aan de betrokken beleggers en publiceren op haar website:

Welke informatie moet Genmed geven?

Te verstrekken informatie over de eerste aanbieding:

 • De (wijze van) besteding door Genmed van de inleg van obligatiehouders.
 • Het moment waarop Genmed paracetamol kon aanbieden.
 • Definitieve orders voor paracetamol.
 • Of er medicijnen zijn geproduceerd; of er opbrengsten zijn uit medicijnverkoop.
 • De financiële positie van Genmed.
 • De moederonderneming Genmed Holding Corporation, vanwege de mogelijkheid tot verhaal op deze onderneming.

Te verstrekken informatie over de tweede aanbieding:

 • De productie van paracetamol, de uitgangspositie en de toekomstverwachtingen van Genmed.
 • De productie van medicijnen voor Genmed en de opbrengsten uit medicijnverkoop.
 • De financiële positie van Genmed.
 • De moederonderneming Genmed Holding Corporation, vanwege de mogelijkheid tot verhaal op deze onderneming.

Belang voor beleggers

Deze informatie is van belang voor consumenten die obligaties van Genmed hebben gekocht en/of mogelijk zullen kopen. Met deze gegevens kunnen zij een besluit nemen over het uitoefenen van hun contractuele rechten en een geïnformeerd besluit nemen over eventuele aanschaf van obligaties.

Door het niet verstrekken van deze informatie verricht Genmed een oneerlijke handelspraktijk, zoals bedoeld in artikel 6:193b, artikel 6:193c en artikel 6:193d van het Burgerlijk Wetboek. Dit levert een overtreding op van artikel 8.8 van de Wet handhaving consumentenbescherming.

Het besluit van de AFM kan door belanghebbende(n) ter toetsing aan de rechter worden voorgelegd.

Het volledige besluit kunt u hiernaast downloaden in pdf-formaat. Bij vragen of klachten kunt u contact opnemen met het Meldpunt Financiële Markten van de AFM: 0800-5400 540 (gratis).

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top