dinsdag, september 25, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / AFM: Meldplicht betrouwbaarheid: Weet wat je zegt, zeg alles wat je weet?
AFM: Meldplicht betrouwbaarheid: Weet wat je zegt, zeg alles wat je weet?

AFM: Meldplicht betrouwbaarheid: Weet wat je zegt, zeg alles wat je weet?

  • Nederland
  • Angela van Lamsweerde, Joris de Wolf en Annemarije Schoonbeek, allen werkzaam bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM), hebben een artikel in het jaarboek Compliance geschreven over de verplichtingen van financiële ondernemingen om relevante feiten en omstandigheden voor beoordeling van de betrouwbaarheid van hun beleidsbepalers te melden aan de toezichthouder.
  • AFM
  • http://www.afm.nl
  • info@afm.nl
  • http://www.afm.nl/professionals/afm-actueel/nieuws/2013/dec/meldplicht-betrouwbaarheid.aspx

In het artikel ‘Meldplicht betrouwbaarheid’- weet wat je zegt, zeg alles wat je weet?’ beschrijven de auteurs de verplichting van onder toezicht staande ondernemingen om relevante feiten en omstandigheden voor beoordeling van de betrouwbaarheid te melden aan de toezichthouder. De auteurs stellen dat betrouwbare en integere sleutelfunctionarissen binnen financiële ondernemingen cruciaal zijn voor het vertrouwen in de financiële sector. Ondernemingen en de toezichthouder hebben dan ook een gezamenlijk belang om te voorkomen dat onbetrouwbare bestuurders worden aangesteld als beleidsbepaler.

Zij gaan in het artikel in op de criteria voor de betrouwbaarheidsnorm en de daarbij behorende meldplicht. Zij behandelen specifiek de categorie overige antecedenten. Daarnaast gaan de auteurs in op de rol die de compliance officer kan spelen bij het naleven van de betrouwbaarheidsnorm en de daarbij behorende meldplicht en behandelen de auteurs de mogelijkheden om informatie van derden op te vragen o.a. van FEC-partners.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top