donderdag, januari 17, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / AFM roept mkb-ondernemingen op klachten over bijzonder beheer te melden
AFM roept mkb-ondernemingen op klachten over bijzonder beheer te melden

AFM roept mkb-ondernemingen op klachten over bijzonder beheer te melden

  • Nederland
  • De Autoriteit Financiele Markten (AFM) doet momenteel een verkennend onderzoek naar de werkwijze van de afdelingen bijzonder beheer voor het mkb bij banken. Daarvoor zijn ook de ervaringen die MKB-ondernemingen hebben met dergelijke afdelingen van groot belang.
  • AFM
  • http://www.afm.nl
  • info@afm.nl
  • http://www.afm.nl/nl/professionals/afm-actueel/nieuws/2014/sep/bijzonder-beheer-mkb.aspx

Met het onderzoek wil de AFM inzicht krijgen in de manier waarop de afdelingen bijzonder beheer van verschillende banken te werk gaan en hoe zij daarbij het belang van de klant centraal stellen.

De AFM heeft geen wettelijke bevoegdheden om handhavend op te treden als er sprake is van mogelijke misstanden bij de kredietverlening aan zakelijke klanten. Ook in individuele gevallen is de AFM niet bevoegd om op te treden. Dit neemt niet weg dat de AFM banken wel kan aanspreken op hun verantwoordelijkheid.

Signalen van klanten zijn daarbij zeer bruikbaar. De AFM hoort daarom graag van mkb-ondernemingen wat hun ervaringen met bijzonder beheer zijn. U kunt uw ervaringen met de AFM delen via mkb@afm.nl.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top