donderdag, november 15, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / AFM: Rol auditcommissies bij kwaliteit financiële verslaggeving en accountantscontrole
AFM: Rol auditcommissies bij kwaliteit financiële verslaggeving en accountantscontrole

AFM: Rol auditcommissies bij kwaliteit financiële verslaggeving en accountantscontrole

  • Nederland
  • De Autoriteit Financiële Markten (AFM) is recent een verkennend onderzoek gestart naar de wijze waarop auditcommissies hun rol invullen ten aanzien van financiële verslaggeving en de accountantscontrole. Dit onderzoek volgt uit het AFM-thema ‘De kwaliteit van governance, verslaggeving en accountantscontrole gaat omhoog’.
  • AFM
  • http://www.afm.nl
  • info@afm.nl
  • http://www.afm.nl/nl/professionals/afm-actueel/nieuws/2014/sep/auditcommissies.aspx

De AFM wil onderzoeken of auditcommissies hun rol met betrekking tot de kwaliteit van de financiële verslaggeving en accountantscontrole van de onderneming volledig benutten. De AFM veronderstelt dat auditcommissies hierop een positieve invloed kunnen hebben. Zij zijn namelijk een belangrijke schakel in de relatie tussen de beursgenoteerde onderneming, de aandeelhouders en de externe accountant.

Het onderzoek is niet bedoeld om een oordeel te vormen over specifiek het functioneren van de auditcommissie van de onderneming, maar om een beeld te krijgen van het functioneren van de auditcommissies als interne waarborg binnen de vennootschap ten opzichte van de kwaliteit van de financiële verslaggeving en accountantscontrole. Het onderzoek sluit aan op een belangrijke doelstelling van de AFM, het verhogen van de kwaliteit van de governance, de verslaggeving en de accountantscontrole. Het voornemen is de belangrijkste bevindingen uit het onderzoek te publiceren.

Corporate governance code

Verschillende incidenten met grote financiële gevolgen bij een aantal beursgenoteerde ondernemingen onderschrijven het belang van betrouwbare en kwalitatief goede verslaggeving en de goede controle door de accountant. Auditcommissies hebben een belangrijke rol als het gaat om het waarborgen van de kwaliteit hiervan. Het takenpakket van een auditcommissie voor beursvennootschappen is vastgelegd in de Nederlandse Corporate Governance Code.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top