maandag, oktober 25, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / AFM, VEB en NVB zetten zich gezamenlijk in voor verantwoordelijk beleggen
AFM, VEB en NVB zetten zich gezamenlijk in voor verantwoordelijk beleggen

AFM, VEB en NVB zetten zich gezamenlijk in voor verantwoordelijk beleggen

  • Nederland
  • Beleggers die via een adviseur gaan beleggen moeten zich goed voorbereiden op een eerste gesprek met de beleggingsadviseur. Informatie over de financiële situatie, het financiële doel en de bereidheid om risico’s te nemen zijn essentieel bij het samenstellen van een passende beleggingsportefeuille. De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) heeft daarom een brochure ontwikkeld die klanten helpt om zich voor te bereiden op het eerste gesprek. NVB-voorzitter Chris Buijink overhandigde de eerste exemplaren van de flyer op een discussiemiddag over verantwoord beleggen aan directeur Paul Koster van de Vereniging Effecten Bezitters (VEB) en Tim Mortelmans, hoofd toezicht bij de AFM.
  • AFM
  • http://www.afm.nl
  • info@afm.nl
  • http://www.afm.nl/nl/consumenten/actueel/nieuws/2015/jan/verantwoordelijk-beleggen.aspx

Omdat de overheid zich op tal van terreinen terugtrekt wordt het voor consumenten steeds belangrijker om zelf vermogen op te bouwen. Voor de studie van de kinderen, het pensioen of extra zorg op de oude dag. Beleggen kan daarin naast sparen een aantrekkelijk alternatief zijn. Volgens NVB-voorzitter Buijink willen banken hun klanten daar zo goed mogelijk bij helpen: “Banken beseffen dat deze ontwikkelingen extra verantwoordelijkheden met zich meebrengen om de consument te helpen op een verantwoorde manier te beleggen.” Tegelijkertijd is ook de kritische consument onmisbaar. “We moeten dit samen doen. De consument die eigen verantwoordelijkheid neemt en zich verdiept in de eigen persoonlijke situatie is hiervoor onmisbaar”, aldus Buijink. “Deze flyer is een startpunt, de belegger moet een goede sparringspartner zijn van de banken”.

Mortelmans prees tijdens het debat de samenwerking tussen de betrokken partijen op dit gebied. “Daarmee komen we echt een stap verder in goede beleggingsdienstverlening.” Hij toonde zich er ook tevreden over dat het woordje ‘waarom’ vaak in de brochure voorkomt. Dat zijn belangrijke vragen die een belegger altijd moet blijven stellen. En passant waarschuwde hij nog voor gouden bergen: “Rendementen van 12% zijn gewoon niet realistisch en bij zo’n aanbod moeten ogenblikkelijk de alarmbellen gaan rinkelen”.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top