maandag, oktober 22, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / AFM verstrekt 1076 pensioenvergunningen
AFM verstrekt 1076 pensioenvergunningen

AFM verstrekt 1076 pensioenvergunningen

  • Nederland
  • De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft tot nu toe 1076 pensioenvergunningen verstrekt aan financiële dienstverleners. Zij voldoen aan de nieuwe vakbekwaamheidseisen voor pensioenverzekeringen. Het is de bedoeling dat de dienstverlening in pensioenverzekeringen dankzij deze eisen op een hoger niveau komt.
  • AFM
  • www.afm.nl
  • info@afm.nl
  • http://www.afm.nl/professionals/afm-actueel/nieuws/2014/jan/pensioenvergunningen.aspx

De deelvergunning pensioenverzekering is op 1 januari 2012 geïntroduceerd. Er bestond een overgangsregime voor financiële dienstverleners. Ze hadden tot 31 december 2013 de tijd om aan de vakbekwaamheidseisen te voldoen. Marktpartijen die hebben aangetoond aan die eisen te voldoen, hebben een definitieve vergunning ontvangen.

In het register van de AFM is opgenomen of een financiële dienstverlener een pensioenvergunning heeft.

Een belangrijke reden voor de nieuwe vergunning was het AFM-rapport Kwaliteit Advies Tweedepijler Pensioen uit 2010. Daaruit bleek dat ruim drie kwart van de pensioenadviezen aan het midden- en kleinbedrijf onvoldoende was.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top