donderdag, oktober 22, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / AFM waarschuwt voor Ookgeldlenen, Kredietjeaanvragen en Geldlenenkanhier
AFM waarschuwt voor Ookgeldlenen, Kredietjeaanvragen en Geldlenenkanhier

AFM waarschuwt voor Ookgeldlenen, Kredietjeaanvragen en Geldlenenkanhier

 • Nederland
 • De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt consumenten geen lening af te sluiten bij de illegale kredietaanbieders Ookgeldlenen.nl, Kredietjeaanvragen.nl en Geldlenenkanhier.nl. Deze aanbieders hebben geen verplichte vergunning van de AFM en brengen hoge kosten in rekening bij het afsluiten van een lening, zo blijkt uit onderzoek. Geen van de consumenten die een melding hebben gedaan bij de AFM, heeft bovendien daadwerkelijk een lening ontvangen.
 • AFM
 • http://www.afm.nl
 • info@afm.nl
 • http://www.afm.nl/nl/professionals/afm-actueel/nieuws/2013/aug/waarschuwing-kredietaanbieders.aspx

De AFM heeft vastgesteld dat de heer J.H. Jansen handelt onder de naam Ookgeldlenen.nl en Incassobureau Royal. Ookgeldlenen.nl is op dit moment offline. De heer N.H.W.R. Geeve is verantwoordelijk voor kredietjeaanvragen.nl (ook onbereikbaar) en Geldlenenkanhier.nl. Volledigheidshalve wil de AFM er wel op wijze dat nog niet in rechte is vastgesteld dat deze overtreding is begaan. Het is wel voldoende aannemelijk dat deze overtredingen zijn begaan.

De AFM ontvangt graag meldingen van consumenten over deze partijen. Dat kan via het Meldpunt Financiële Markten: 0800- 5400 540 (gratis).

Let op bij het afsluiten van een lening

Voor het verstrekken of adviseren van een lening moet een adviseur in het bezit zijn van een vergunning van de AFM of de Nederlandsche Bank. Als er geen vergunning is en er wordt toch een lening aangeboden of geadviseerd, dan is dit illegaal. Soms worden illegaal leningen aangeboden via advertentie-websites.

De AFM ontvangt geregeld signalen van consumenten die vóóraf geld betalen (zogenaamd een verzekeringspremie of administratiekosten) maar uiteindelijk geen lening krijgen. Ook krijgt de AFM signalen van fraude met persoonlijke gegevens. Hier treedt de AFM tegenop.

Consumenten kunnen op de website van AFM belangrijke aandachtspunten vinden bij het afsluiten van een lening.

 • Controleer of de aanbieder of bemiddelaar een vergunning heeft
 • Pas op met telefonische benadering
 • Bemiddelingskosten zijn verboden en verzekeringsadvies is niet verplicht
 • Pas op met een bezoek van een adviseur aan huis
 • Teken niet onder druk
 • Houd rekening met kosten op de lange termijn

Daarnaast adviseert de AFM consumenten om de waarschuwingslijsten te raadplegen. Daarop staan partijen waarvoor de AFM of buitenlandse toezichthouders hebben gewaarschuwd.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top