dinsdag, juni 25, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / AFM waarschuwt voor zeven nieuwe boiler rooms
AFM waarschuwt voor zeven nieuwe boiler rooms

AFM waarschuwt voor zeven nieuwe boiler rooms

  • Nederland
  • Beleggers moeten oppassen voor zeven nieuwe (vermoedelijke) boiler rooms, waarvoor de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in het derde kwartaal van dit jaar heeft gewaarschuwd. Beleggers moeten niet ingaan op het aanbod van deze frauduleuze partijen.
  • AFM
  • http://www.afm.nl
  • info@afm.nl
  • http://www.afm.nl/nl/professionals/afm-actueel/nieuws/2014/okt/waarschuwing-boilerrooms.aspx

Een boiler room is een verzamelnaam voor personen en organisaties die met behulp van gehaaide verkopers naar potentiële beleggers bellen om ze over te halen te investeren in waardeloze of nepaandelen. Beleggers worden onder grote druk gezet om geld naar het buitenland over te maken. Boiler rooms gebruiken vaak betrouwbaar ogende websites. Soms gebruiken ze namen die lijken op die van een bekende financiële organisatie.

Om consumenten te wijzen op specifieke boiler rooms gebruikt de AFM waarschuwingslijsten. Een onderzoek van de toezichthouder zelf kan leiden tot zo’n waarschuwing. Ook neemt de AFM waarschuwingen over van buitenlandse toezichthouders. In het derde kwartaal van 2014 is er gewaarschuwd voor de volgende partijen:

International Capital Markets

Deze partij benadert consumenten met het aanbod om aandelen Softbank te kopen met een korting van 5 procent op de prijs die International Capital Markets heeft betaald.

Pivotal Investment Group

Deze partij benadert consumenten met het aanbod aandelen te kopen. De toezichthouder in Oostenrijk heeft tegen Pivotel Investment Group gewaarschuwd.

Word Trade Consortium

Deze partij benadert consumenten met het aanbod aandelen te kopen. De toezichthouders in Oostenrijk en Luxemburg hebben tegen World Trade Consortium gewaarschuwd.

Green Seed Capital

Deze partij benadert consumenten met het aanbod om aandelen Alibaba te kopen.

Option Rally

De toezichthouder in Zwitserland heeft tegen Option Rally gewaarschuwd.

Minato International

Deze partij presenteert zich als vermogensbeheerder en benadert consumenten met het aanbod om aandelen GE Oil & Gas te kopen. De toezichthouder in Japan heeft tegen Minato International gewaarschuwd.

Matheson Wang Group

Deze partij benadert consumenten met het aanbod om aandelen YTC van hen over te nemen. Hiertoe moeten consumenten wel eerst een geldbedrag aan Matheson Wang Group betalen.
Wat kunt u doen?

Op de website heeft de AFM meer informatie over boiler rooms staan. Ook heeft de AFM een stappenplan voor consumenten, dat je op weg kan helpen om oplichting door een boiler room te voorkomen. Een van de belangrijkste tips is nooit in te gaan op aandelenverkoop per telefoon of e-mail. Boiler rooms zijn erg volhoudend, ga niet in gesprek en hang elke keer direct op. De AFM roept beleggers op contact met het Meldpunt Financiële Markten op te nemen als ze door een boiler room zijn gebeld.

Wat doet de AFM?

Op basis van ontvangen signalen, onder meer van consumenten, doet de toezichthouder zelf onderzoek naar boiler rooms. Daarbij werkt de AFM nauw samen met politie, FIOD, justitie en buitenlandse toezichthouders, bijvoorbeeld door onderzoekinformatie te delen. Het aanpakken van boiler rooms is niet eenvoudig. Ze zijn vaak in het buitenland en ze veranderen snel van naam.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top