zondag, juli 12, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / ‘Africa Out Loud!’ een frisse kijk op Muziek, Architectuur & Kunst
‘Africa Out Loud!’ een frisse kijk op Muziek, Architectuur & Kunst

‘Africa Out Loud!’ een frisse kijk op Muziek, Architectuur & Kunst

  • Nederland
  • Vier avonden gepresenteerd door Prince Claus Fonds en De Nieuwe Kerk Het Prins Claus Fonds en De Nieuwe Kerk starten in november 2014 een nieuwe samenwerking: Africa Out Loud! Music, Architecture & Arts from the Continent. Africa Out Loud! biedt een nieuwe kijk op Afrika met lezingen en concerten van bijzondere Afrikaanse rolmodellen, zoals kunstenaars, architecten en musici uit het uitgebreide netwerk van het Prins Claus Fonds. Africa Out Loud! vindt plaats in De Nieuwe Kerk Amsterdam bij de grote wintertentoonstelling Magisch Afrika, maskers en beelden uit Ivoorkust.
  • Prins Claus Fonds
  • http://www.princeclausfund.org/nl
  • info@princeclausfund.nl
  • Voor beeld, meer informatie of interviewverzoeken kunt u contact opnemen met: Sarah E C Smith, Prins Claus Fonds Communicatie s.smith@princeclausfund.nl | +31(0)20 344 9169 Persconferentie 23 oktober De Nieuwe Kerk organiseert een persconferentie voor Magisch Afrika - Maskers en Sculpturen uit Ivoorkust en Africa Out Loud! op 23 oktober 2014. Wilt u de persconferentie graag bijwonen? Neem contact op met: Martijn van Schieveen en Kim van Niftrik, De Nieuwe Kerk, Persafdeling pressoffice@nieuwekerk.nl | +31 (0)20 626 8168 Over het Prins Claus Fonds Gebaseerd op het uitgangspunt dat cultuur een basisbehoefte is, zoekt het Prins Claus Fonds actief naar culturele samenwerking op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen met excellente partners in gebieden waar de middelen en mogelijkheden voor culturele expressie creatieve productie en onderzoek beperkt zijn en cultureel erfgoed word bedreigd. Over De Nieuwe Kerk De Nieuwe Kerk in Amsterdam is beroemd vanwege haar spraakmakende tentoonstellingen. Met honderdduizenden bezoekers per jaar is de kerk een van de best bezochte tentoonstellingslocaties in Nederland. De grote exposities over schatten uit andere landen, culturen en godsdiensten zijn bij velen een begrip.

De programmering is als volgt:

13 november 2014: architectuur

Prins Claus Fonds-partner Joe Osae-Addo is een toonaangevende architect, die leiding geeft aan het baanbrekende netwerk ArchiAfrika. Dit netwerk promoot lokaal design op plekken waar westerse architectuur overheerst, en onderzoekt daarnaast de invloed van design en architectuur op economische ontwikkeling. Osae-Addo zal in zijn lezing spreken over hoe Afrikaanse steden opnieuw kunnen worden uitgevonden door traditionele Afrikaanse materialen en ideeën over architectuur toe te passen.

11 december 2014: foto & film

Invisible Borders is een ensemble van reizende kunstenaars dat fotografie, tekst, film en andere kunstvormen gebruikt om Afrikaanse grenzen te doorbreken en uitwisselingen te stimuleren. Dit gezelschap snijdt onderwerpen aan die belangrijk zijn, zoals de spanningen rondom de Afrikaanse grenzen, en vraagt Afrikanen zich een wereld voor te stellen zonder deze grenzen. Invisible Borders reist in 2014 van Nigeria naar Europa en zal in september exposeren in de Prince Claus Fund Gallery.

22 januari 2015: moderne kunst

Gerenommeerd modern kunstenaar, Prins Claus Laureaat 2001 Ibrahim El-Salahi, is een van de kunstpioniers in Soedan en de rest van Afrika. De veelbekroonde werken van deze ‘visionary modernist’ zijn onder meer opgenomen in de collecties van het MoMA (New York) en het Smithsonian Institute (Washington, DC). Zijn werk wordt op grote schaal tentoongesteld. Zo was er een uitgebreide overzichtstentoonstelling in het Londense Tate Modern in 2013. Voor Africa Out Loud! gaat de veelgeprezen Afrika-expert en auteur van Afrikaanse studies Salah M. Hassan in dialoog met El-Salahi. In januari 2015 zal de Prins Claus Fonds Gallery een selectie van El-Salahi’s werk tonen.

5 februari 2015: muziek uit de Sahel

Carlou D en Yves Thiam zijn de uitzonderlijke zangers van Bintou Were, een opera van de Sahel. In De Nieuwe Kerk zullen zij een gedeelte van deze opera ten gehore brengen. De door het Prins Claus Fonds ondersteunde productie met muziek en verhalen uit de Sahel-regio zorgde in 2007 in Amsterdam, Parijs en Bamako voor uitverkochte theaterzalen. Na de voorstelling zal Wasis Diop, verantwoordelijk voor de muziek in de opera, vragen beantwoorden.

Magisch Afrika, maskers en beelden uit Ivoorkust bij De Nieuwe Kerk

Van 25 oktober tot en met 15 februari 2015 zijn meer dan 200 wereldberoemde Afrikaanse maskers en beelden te bewonderen, waarvan na decennialang onderzoek is aangetoond welke sculpturen door welke kunstenaar zijn gemaakt.

Samenwerking Prins Claus Fonds en De Nieuwe Kerk

Africa Out Loud! is de nieuwste aflevering in een serie speciale evenementen en ontmoetingen georganiseerd door het Prins Claus Fonds en De Nieuwe Kerk zoals Verborgen Afghanistan (2007-8) en Kaftan as Couture (2011).

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top