dinsdag, oktober 23, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Afrobeats geeft ritme aan Jägerland
Afrobeats geeft ritme aan Jägerland

Afrobeats geeft ritme aan Jägerland

  • Nederland
  • Tijdens Jägerland staat de ontdekking en beleving van nieuwe muziek centraal. Daarom is het niet verrassend dat de bizar snel ontwikkelde Afrikaanse muziekstroming Afrobeats voor een opzwepend hoogtepunt zorgt op Jägerland. Op deze avond nemen de dj’s van Jungle by Night Soundsystem je met hun funky sound mee terug naar de roots van deze muziekstroming, Afrobeat, zonder s dus. Henry X brengt het beste van de twee stromingen samen en Amartey geeft met zijn live-optreden een kijkje in de cultuurkeuken van Afrobeats. Deze editie van de Jägerland Tour vindt op 22 maart plaats in De Oude Rechtbank in Eindhoven.
  • JLT_EDH_POSTER
  • Jägerland
  • http://www.jagerland.nl/events/jagerland-eindhoven-2014
  • info@jagerland.nl
  • - persbericht - Amsterdam, 25 februari 2014. Amsterdam, 25 februari 2014. Tijdens Jägerland staat de ontdekking en beleving van nieuwe muziek centraal. Daarom is het niet verrassend dat de bizar snel ontwikkelde Afrikaanse muziekstroming Afrobeats voor een opzwepend hoogtepunt zorgt op Jägerland. Op deze avond nemen de dj’s van Jungle by Night Soundsystem je met hun funky sound mee terug naar de roots van deze muziekstroming, Afrobeat, zonder s dus. Henry X brengt het beste van de twee stromingen samen en Amartey geeft met zijn live-optreden een kijkje in de cultuurkeuken van Afrobeats. Deze editie van de Jägerland Tour vindt op 22 maart plaats in De Oude Rechtbank in Eindhoven. De toegang is gratis, maar gebeurt wel middels inschrijvingen via www.jagerland.nl. Toegangskaarten zullen worden verloot onder de inschrijvingen. NOOT VOOR DE REDACTIE (niet voor publicatie) Voor het aanvragen van beeldmateriaal, interviews met de artiesten en/of meer informatie over de Jägerland Tour en/of My Son The DJ verzoeken wij u contact op te nemen met: Rudy Asibey PR Executive Virtue Worldwide s' Gravenhekje 1A 1011 TG Amsterdam p: +31 (0) 20 673 2530 (4) nlpr@vice.com www.vice.com www.virtueworldwide.com www.advice.vice.com Over Jägerland Jägerland is een initiatief van Jägermeister en is een gemeenschap voor jonge gelijkgestemde individuen die op zoek zijn naar originele, leuke ervaringen in muziek, kunst, technologie, cultuur en het nachtleven.
De Jägerland Tour is onderdeel van het platform Jägerland.nl, dat onderdeel is van Jägermeister. Voor meer informatie, ga naar www.jägerland.nl. AFROBEATS GEEFT RITME AAN JÄGERLAND

AFROBEATS GEEFT RITME AAN JÄGERLAND

Op 22 maart vindt de volgende editie van de Jägerland Tour plaats in De Oude Rechtbank te Eindhoven.

De toegang is gratis, maar gebeurt wel middels inschrijvingen via www.jagerland.nl. Toegangskaarten zullen worden verloot onder de inschrijvingen. 

Hopelijk zitten al die gloeilampen goed vastgedraaid in Eindhoven, want Jägerland maakt zich op voor een Afrikaanse avond in de Nederlandse lichtstad. De volksmuziek Afrobeat werd vanaf de jaren zeventig gemaakt door de legendarische Nigeriaanse artiest Fela Kuti en heeft zich dankzij invloeden van verschillende genres zoals dancehall en R&B door de jaren heen ontwikkeld tot het afgeleide Afrobeats. Na Groot-Brittannië wint Afrobeats ook in Nederland steeds meer aan terrein.

Jägerland Specials

Voorafgaand aan de Eindhovense editie van de Jägerland Tour wordt de nieuwste Jägerland Special getoond aan pers en genodigden. In deze documentaire duikt Jägerland in de opkomst van Afrobeats. De screening begint om 22.00 uur. Aansluitend zal Henry X zijn platen draaien.

Line up

Jungle by Night Soundsystem

De Nederlandse band Jungle by Night bestaat uit negen jongens die aan het begin van hun carrière staan. Jong en oud, rocker of hiphopper: iedereen gaat los op de messcherpe Fela Kuti-style van Jungle By Night. Twee van hen vormen samen het dj-duo Jungle by Night Soundsystem. Passie en gevoel voor Afrikaanse muziek komen perfect tot hun recht in de platencollectie van de jongens, met als resultaat: één groot funky feest.

Henry X

Op 22 maart kan Eindhoven zich ook verheugen op een Afrikaanse traktatie uit eigen land. Het maakt niet uit welk genre, tempo of drumpatroon hij onder handen neemt, het meeslepende, zeer opvallende en ritmische Afrikaanse deuntje is altijd terug te horen in zijn muziek. Een paar jaar terug besloot Henry twee muziekgenres samen te brengen en slaagde hij erin honderden mensen aan te trekken met zijn feest Afrodance, waarin hij Afrikaanse beats mixt met een vleugje dance en house.

Amartey (LIVE)

Tenslotte draait Mubarek Nii Amartey Radjkoemar, bekend onder zijn artiestennaam Amartey. Hij weet al een tijdje zijn publiek te vermaken met zijn veelzijdigheid. Hij zingt en rapt in drie verschillende talen waaronder Engels, Ga en Twi. Hiermee brengt hij samen met zijn producer Aye Q een combinatie die garant staat voor hits. Op 21-jarige leeftijd heeft hij al kunnen samenwerken met de voorlopers van Afrobeats, waaronder Castro en Mugeez. In het dagelijks leven is Amartey student, maar in de nacht is hij vooral te vinden in clubs om zijn muziek hoorbaar te maken bij het grote publiek.

Overzicht

Naam: Jägerland Tour Eindhoven

Datum: 22 maart 2014

Locatie: De Oude Rechtbank, Eindhoven

Programma: JUNGLE BY NIGHT SOUNDSYSTEM. HENRY X, AMARTEY (LIVE)

EXCLUSIEVE SCREENINGS VAN DOCUMENTAIRE AFROBEATS

Deur open: 23:00

Toegant: Gratis (alleen d.m.v. inschrijving via Jägerland.nl)

Minimumleeftijd: 21 jaar

Tickets

De tickets voor alle edities van de Jägerland Tour zijn gratis, maar uitsluitend verkrijgbaar door middel van inschrijving, en alleen voor mensen van 21 jaar en ouder. Om tijdens de Eindhovense editie voor nop te feesten dienen liefhebbers zich in te schrijven via Jägerland.nl. Daar worden de tickets verloot onder de inschrijvingen.

Over vicemedia

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top