zondag, januari 17, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Immigratie / Afschaffing meldplicht EU-burgers
Afschaffing meldplicht EU-burgers

Afschaffing meldplicht EU-burgers

  • Nederland
  • EU-/EER-burgers en Zwitsers die in Nederland wonen (en werken) hoeven in 2014 geen registratiesticker in hun paspoort meer te halen bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Het voornemen bestaat deze meldplicht voor EU-burgers per 6 januari 2014 af te schaffen. De meldplicht was bedoeld om het verblijfsrecht te toetsen, maar is slechts een momentopname. Dit kan leiden tot schijnzekerheid: wanneer een EU-burger op een later moment niet meer voldoet aan de verblijfsvoorwaarden, heeft hij nog wel een geldige registratiesticker in zijn paspoort. Andersom kon op grond van het EU-recht ook sprake zijn van rechtmatig verblijf zonder dat aan de meldplicht was voldaan.
  • Immigratie- en Naturalisatiedienst
  • http://www.ind.nl
  • info@ind.nl
  • https://ind.nl//organisatie/nieuws/Paginas/Afschaffing-meldplicht-EU-burgers.aspx

Bent u EU-burger en vraagt een bedrijf of organisatie u een bewijs van rechtmatig of langdurig verblijf als voorwaarde om u aan te nemen als medewerker of voor het verstrekken van een dienst of product? Uw (geldig) paspoort of ID-kaart is voldoende bewijs dat u rechtmatig in Nederland verblijft. Met een inschrijving in de Basisregistratie Personen van uw woongemeente kunt u desgevraagd aantonen dat u de intentie heeft om langer dan vier maanden in Nederland te verblijven. Deze inschrijvingsverplichting bij de gemeente blijft van kracht.

Van onze klanten vernemen wij dat bedrijven of organisaties in uw branche soms een bewijs van rechtmatig of langdurig verblijf vragen als voorwaarde voor het aannemen van EU-burgers als medewerker of het verstrekken van een dienst of product aan EU-burgers. Hun (geldig) paspoort of ID-kaart van een EU-/EER-land of Zwitserland is voor u echter voldoende bewijs dat zij rechtmatig in Nederland verblijven. Wij verzoeken u om hiermee rekening te houden.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top