vrijdag, september 18, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Immigratie / Afspraken met gemeenten over noteren adres arbeidsmigrant
Afspraken met gemeenten over noteren adres arbeidsmigrant

Afspraken met gemeenten over noteren adres arbeidsmigrant

  • Nederland
  • Gemeenten krijgen mogelijk de bevoegdheid om het woonadres van arbeidsmigranten te registreren. Het kabinet bekijkt of de wet daarvoor kan worden aangepast.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjghra2gaeyq/nieuws/afspraken_met_gemeenten_over_noteren?ctx=vha4ozv8cev0&tab=0&tab=0&tab=0&tab=0

Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) heeft dat afgesproken met wethouders uit de gemeenten Westland, Rotterdam en Den Haag, gemeenten waar veel arbeidsmigranten uit vooral Midden- en Oost-Europa werken en wonen.  Asscher heeft ook toegezegd om de proef uit te breiden waarbij gemeenten het eerste verblijfadres vastleggen. Eind deze maand moet duidelijk zijn of de Nederlandse en Europese wetten het toestaan om de uitgifte van een burgerservicenummer (BSN) een paar dagen te vertragen bij onduidelijkheid over het verblijfadres.

Doel van de afspraken is voor Asscher de toestroom van nieuwe werknemers uit landen als Roemenië en Bulgarije beheersbaar te houden en de problemen die met de komst van de Roemenen en Bulgaren gepaard gaan, aan te pakken. Donderdagavond debatteert Asscher met de Tweede Kamer over arbeidsmigratie.

Regeringspartij de VVD is blij met de plannen van Asscher. VVD-Kamerlid Malik Azmani stelde in het Kamerdebat dat Asscher ,,tot inkeer” is gekomen. Asscher was volgens Azmani eerst ,,zeer negatief” over voorstellen om geen BSN te verstrekken aan arbeidsmigranten die met velen in een kleine woning wonen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top