zondag, juli 12, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Maatschappelijke Organisaties / Aftrap Kinderfietsenplan voor azc Dronten
Aftrap Kinderfietsenplan voor azc Dronten

Aftrap Kinderfietsenplan voor azc Dronten

  • Nederland
  • Bij het asielzoekerscentrum in Dronten aan de Vossemeerdijk 40 zal op donderdag 16 mei om 13.30 uur de feestelijke aftrap van het “Kinderfietsenplan” worden gegeven door Mirjam Sijmons van de ANWB, Roelie van Stempvoort van de Rabobank, Fronnie Biesma van Stichting De Vrolijkheid en Jan-Kees Goet van het COA.
  • ANWB
  • www.anwb.nl
  • info@anwb.nl

Voor de kinderen van het centrum  is er een fietsfeest met diverse activiteiten zoals een fietscheck en een fietsparcours.

Met het project ‘Kinderfietsenplan’ willen ANWB, Rabobank Foundation, Stichting de Vrolijkheid en Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) er voor zorgen dat kinderen in asielzoekerscentra  op een goede fiets veilig aan het verkeer kunnen deelnemen. Er worden tweedehands fietsen ingezameld en de kinderen krijgen fiets- en verkeersles. Bij elk asielzoekerscentrum wordt een fietswerkplaats ingericht waar bewoners zelf de fietsen opknappen.

Kinderen willen met een fiets hun omgeving verkennen, naar school gaan, vrienden bezoeken en aan clubs deelnemen. Echter, voor kinderen in een asielzoekerscentrum is een fiets veelal niet vanzelfsprekend. Vandaar dat de aangesloten partijen het project ‘Kinderfietsenplan’ startten. In 2010 en 2011 heeft het Kinderfietsenplan al acht asielzoekerscentra aangedaan.

Dit voorjaar staan de volgende zes locaties op het programma: Dronten, Amersfoort, Alkmaar, Den Helder, Baexem en Oisterwijk.

In totaal zijn er circa 400 fietsen verzameld.

Meer informatie over het project is te vinden op www.kinderfietsenplan.nl

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top